10.04.2024 00:16

Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului

Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Galerie foto

* Deși sub pragul de 50% din suprafața păduroasă totală, eforturile Direcției Silvice Dâmbovița sunt concentrate pe gestionarea și regenerarea ecologică a acestor terenuri

Recent, directorul Direcției Silvice Dâmbovița, Petre Marin, a prezentat datele referitoare la gestionarea terenurilor forestiere în județ, vorbind despre rolul activ în regenerarea pădurilor. Într-o declarație recentă, Petre Marin a subliniat că instituția pe care o conduce administrează o suprafață  de 53.478 hectare din totalul suprafeței împădurite a județului Dâmbovița, care se ridică la 118.000 de hectare. Această cifră reprezintă 45,56% din întreaga suprafață forestieră a județului.

Deși sub pragul de 50% din suprafața păduroasă totală, eforturile Direcției Silvice Dâmbovița sunt concentrate pe gestionarea și regenerarea ecologică a acestor terenuri. Pe lângă responsabilitatea pentru suprafețele deținute de stat, instituția mai administrează și suprafețe aparținând persoanelor fizice, juridice sau altor instituții, totalizând 17.086 hectare.

Axăm activitatea noastră pe regenerarea pădurilor, conștienți fiind de importanța conservării acestor ecosisteme vitale pentru mediu” , a transmis directorul Petre Marin.

Acesta a mai punctat faptul că există un angajament constant al Direcției Silvice Dâmbovița pentru gestionarea durabilă a resurselor forestiere și pentru promovarea unei exploatări responsabile a acestor terenuri, având în vedere rolul esențial al pădurilor în menținerea sănătății ecosistemelor, dar și a comunității.

 

 

Ștefan Khalil