28.09.2022 00:13

DGASPC are zeci de beneficiari în sistem

DGASPC are zeci de beneficiari în sistem
Galerie foto

Ștefan Khalil


Numărul persoanelor defavorizate din sistemul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Dâmbovița se menține la un nivel ridicat. Potrivit directorului general al instituției, Ionela Sandu, Complexul de Servicii Sociale Târgoviște „Floare de Colț” are în întreținerea sa 27 de adolescenți, 10 dintre ei cu dizabilități.

Totodată, Complexul de Servicii Sociale Târgoviște „Casa Soarelui” deține și  Centrul Maternal, unde sunt sub supraveghere două mame, din care una dintre ele minoră și doi copii. Tot în cadrul DGASPC Dâmbovița se află Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Copilul Abuzat, Neglijat, Exploatat, care are în grijă un minor. De asemenea, în cadrul DGASPC Dâmbovița mai este și Centrul rezidențial pentru copii și tineri, care are trei beneficiari.

În ceea ce privește centrele pentru victimele violenței domestice, mai sunt și instituții precum Centrul de recuperare pentru victimele violenței în familie, care are sub supraveghere două victime, capacitatea fiind de 15 locuri. Nu în ultimul rând, prin Programul Venus – „Împreună pentru o viață în siguranță”, se află și o victimă, care primește consiliere din partea specialiștilor. Totodată, conducerea instituției a transmis că periodic sunt organizate activități cu beneficiarii din cadrul DGASPC Dâmbovița, atât pentru recreerea acestora, cât și pentru formarea lor profesională.