14.09.2021 00:16

Deschiderea noului an școlar la Seminarul Teologic

Deschiderea noului an școlar la Seminarul Teologic
Galerie foto

Elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, însoțiți de părinții lor, alături de părinții profesori, profesorii și ostenitorii școlii au luat parte, cu respectarea tuturor normelor sanitare, legale în vigoare, luni, 13 septembrie 2021, la festivitatea de deschidere a noului an școlar.

Ceremonia a fost inaugurată de intonarea imnului național și de oficierea unei slujbe de Te Deum, după care, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, Pr. dr. Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial, a dat citire mesajului chiriahal.

Mitropolitul Nifon a evidențiat în mesajul său faptul că, ”în duhul tradiției creștine românești și europene, Familia și Biserica au un rol determinant în educarea copiilor și tinerilor. În vremea noastră, când, sub influența unor ideologii seculariste este diminuată contribuția acestora în domeniul educației, devine și mai necesară cooperarea dintre Familie, Biserică și Școală, pentru a oferi tinerilor condițiile dezvoltării lor, atât pe plan personal, cât și comunitar”.

Au mai transmis mesaje: doamna Prof. Mihaela Dulea, Inspector de Limba Română în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița și domnul inspector Sorin Dumitru, din partea Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița.

Reamintim că, de 29 de ani, Seminarul Teologic, oferă șansa unei educații de calitate tuturor celor care au studiat aici și se numără printre primele instituții de învățământ care au obținut rezultate deosebite la examenele de Evaluare Națională și de Bacalaureat din fiecare an.

V.A.