15.10.2021 00:13

Demersuri pentru reabilitarea Școlii de Centru pe POR 2021-2027

Demersuri pentru reabilitarea Școlii de Centru pe POR 2021-2027
Galerie foto

*„Școala Generală din comuna Hulubești datează din anul 1896, este o școală veche... cu mari probleme”, a declarat Ion Cursureanu, primarul comunei Hulubești.

 

Copii din ce în ce mai puțini și la Hulubești! La fel ca toate localitățile din județ, dar și din țară, pentru că trendul este același la nivel național, și comuna Hulubești se confruntă cu o depopulare masivă a unităților de învățământ. Singura școală funcțională, unde vin să învețe școlari din toată comuna,  este cea din satul de centru Hulubești, iar copiii sunt aduși la școală cu microbuzele. Însă, marea problemă a acestei unități de învățământ este  vechimea considerabilă, motiv pentru care școala trebuie să intre cât mai repede într-un proces de reabilitare și modernizare.  Autoritățile locale au început deja demersurile pentru realizarea acestei investiții cu ajutorul fondurilor europene, pe POR 2021-2027.

 ,,Avem în jur de 280 de copii, școlari și preșcolari. Referitor la Școala Generală din comuna Hulubești, trebuie să știți că aceasta datează din anul 1896, este o școală veche... cu mari probleme. Întocmim un proiect, suntem la studiul de fezabilitate prin care dorim ca prin Programul Operațional Regional (POR)  2021- 2027 să reabilităm această școală. Problema este că celelalte unități de învățământ din localitate  nu mai sunt, decât la Centru, unde dorim să reabilităm această școală, pentru că la Butoiu de Sus și Butoiu de Jos, datorită lipsei de copii, s-a restrâns activitatea. Toți elevii sunt aduși la Școala Hulubești cu microbuzele. În schimb funcționează în celelalte sate, respectiv la Butoiu de Sus, Butoiu de Jos și Măgura, numai grădinițele de copii. Sunt copiii din ce în ce mai puțini și la Hulubești’’, a declarat Ion Cursureanu, primarul comunei Hulubești.

Violeta Stanciu