04.11.2020 00:18

Dascăl dat afară după ce a "chiulit" de la cursurile online

Dascăl dat afară după ce a
Galerie foto

❚ De altfel, Dâmbovița este printre puținele județe din țară care a sancționat un profesor pentru că nu își susținea cursurile online. La începutul acestei săptămâni, ministrul Învățământului, Monica Anisie, a cerut tuturor inspectoratelor școlare din județele țării să se asigure că profesorii își organizează cursurile pe platformele online, susține prof. Sorin Ion, inspectorul școlar general al IȘJ Dâmbovița

 

ȘTEFAN KHALIL


Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița stă cu ochii pe profesorii care nu-și fac treaba! Ieri, inspectorul general, Sorin Ion, ne-a declarat că unui cadru didactic i s-a desfăcut contractul de muncă din cauza faptului că nu se prezenta la cursurile online. Se pare că acesta nu a mai luat legătura cu elevii din primăvară, fără să aibă vreo explicație pentru absența sa. De altfel, Dâmbovița este printre puținele județe din țară care a sancționat un profesor pentru că nu își susținea cursurile online. La începutul acestei săptămâni, ministrul Învățământului, Monica Anisie, a cerut tuturor inspectoratelor școlare din județele țării să se asigure că profesorii își organizează cursurile pe platformele online. Inspectorul general, Sorin Ion, a declarat că lucrul acesta se întâmplă de mult din partea IȘJ Dâmbovița, explicând foarte clar procedurile prin care dascălii sunt verificați dacă își fac sau nu treaba. ,,Noi deja verificăm activitatea profesorilor care își susțin cursurile on-line. Fiecare inspector școlar de-al nostru are un număr de școli în sectorul de care răspunde. În general, facem două tipuri de activități. Mergem în școli să vedem cum se desfășoară cursurile online, vorbesc despre cazurile în care profesorii se conectează pe platformele on-line de la școli. Mai vreau să precizez că județul Dâmbovița este printre puținele județe din țară care a și sancționat un profesor care nu și-a ținut orele on-line deloc. Acestuia i s-a desfăcut contractul de muncă după ce luni de zile nu și-a făcut treaba. Nu a luat legătură cu clasa din primăvară, fapt ce nu am putut trece cu vederea”, a declarat inspectorul general, Sorin Ion.

,,Nu au intrat 153 de unități de învățământ în scenariul roșu la începutul acestei săptămâni!”

Printr-un comunicat de presă trimis de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița, reieșea faptul că 153 de unități de învățământ din județul Dâmbovița au intrat în scenariul roșu la începutul acestei săptămâni. Inspectorul general al IȘJ Dâmbovița, Sorin Ion, a ținut să lămurească această situație, declarând că aceste 153 de unități școlare nu au fost trecute în scenariul roșu toate în același timp, cea mai mare parte dintre ele aflându-se de mult în ultimul scenariu. Localitățile care au închis școlile pentru cel puțin următoarele două săptămâni au fost Pucioasa și Pietroșița, unde rata de incidență a trecut de trei la mia de locuitori, iar din cauza numărului de îmbolnăviri din unitatea școlară, Liceul din Fieni a mai fost închis. ,,Vreau să lămurim puțin lucrurile. În realitate, de la începutul acestei săptămâni nu au intrat 153 unități de învățământ în scenariul roșu! Comitetul Județean a făcut un fel de recapitulare al tuturor unităților școlare care sunt la momentul acesta în scenariul roșu. O parte dintre ele sunt intrate acum o săptămână, altele mai devreme de atât și așa mai departe. Nu știu dacă era necesar să fie recapitulate toate unitățile de învățământ din scenariul roșu. Luni au intrat doar școlile de la Pucioasa și de la Pietroșița, care sunt ultimele localități care au depășit rata de incidență de trei la mia de locuitori. A mai intrat pe cazuri de îmbolnăviri Liceul de la Fieni. Nu s-a întâmplat nimic special la începutul acestei săptămâni, au fost alte câteva unități școlare intrate în scenariul roșu, nimic mai mult”, a explicat inspectorul general, Sorin Ion.