19.10.2023 09:43

Dâmbovițenii salută măsura plafonării prețurilor la alimente

Dâmbovițenii salută măsura plafonării prețurilor la alimente
Galerie foto

Ministerul Agriculturii a anunțat recent o prelungire a încă trei luni  pentru măsura de plafonare a prețurilor la alimente, pentru a asigura stabilitate și accesibilitate în ceea ce privește alimentele de bază. Această hotărâre a fost luată în urma discuțiilor între reprezentanții Ministerului Agriculturii, reprezentanții procesatorilor și comercianților. Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat că această extindere va asigura protejarea intereselor consumatorilor în sezonul rece și în timpul sărbătorilor de iarnă, perioadă în care cererea pentru produsele de bază este în creștere. Reporterii ziarului nostru au discutat cu mai mulți dâmbovițeni despre acest subiect, întrebându-i dacă măsura de extindere a plafonării prețurilor la alimente îi va ajuta să treacă mai ușor peste creșterile de costuri cu care se confruntă la utilități și medicamente în timpul sezonului rece

 

*Cred că este o veste bună pentru toată lumea, mai ales pentru cei cu venituri mici. Prețurile la alimente au crescut semnificativ în ultimul timp, și orice ajutor în reducerea acestor costuri este binevenit.

*Îmi fac griji cu privire la prețurile alimentelor în fiecare lună, așa că prelungirea plafonării prețurilor este o veste bună. Cred că guvernul ar trebui să facă mai mult pentru a reduce costurile vieții de zi cu zi.

*Am auzit despre această decizie și sunt încântat de ea. Mai ales în perioada sărbătorilor, cheltuielile cu alimentele pot deveni copleșitoare. Este o măsură binevenită.

*Sunt de acord cu plafonarea prețurilor, dar cred că guvernul ar trebui, de asemenea, să se asigure că produsele de calitate sunt disponibile în mod constant și că nu există probleme legate de stocuri.

*E bine că se extinde lista de produse cu prețuri plafonate. Cu cât mai multe alimente intră în această categorie, cu atât mai bine pentru consumatori.

*Nu poți să ignori creșterea prețurilor la alimente, mai ales atunci când ai o familie de hrănit. Plafonarea prețurilor vine ca un ajutor binevenit.

Aceste păreri din partea cetățenilor reflectă importanța măsurii de plafonare a prețurilor la alimente, mai ales în contextul creșterii costurilor de trai. Cu această extindere și diversificare a listei de produse cu prețuri plafonate, se urmărește să se asigure că alimentele de bază rămân accesibile  pentru toată lumea, în special în timpul sezonului rece și al sărbătorilor de iarnă.

 

 

Ștefan Khalil