16.05.2024 00:10

Dacă noi nu îl vrem, el ne vrea

Dacă noi nu îl vrem, el ne vrea
Galerie foto

Diego Longo este unul dintre cele mai controversate personaje trecute prin sportul dâmbovițean în ultimii ani. Datorită faptului că a lucrat cu familia Lucescu, acesta a fost prezentat drept o mare speranță în proiectul promovării Chindiei Târgoviște în prima ligă. Italianul a avut parte de încredere la începutul mandatului său, însă rezultatele înregistrate și jocul prestat au făcut ca masa de susținători să fie tot mai mică, iar cea a contestatarilor să crească.

Nivelul echipei târgoviștene nu s-a îmbunătățit, ba din contră, jocul a arătat chiar mai rău decât în mandatul lui Vasile Miriuță. Fără obiectiv stipulat în contract, unul întins pe o perioadă de un an și jumătate, italianul și-a permis să facă tot felul de experimente la Chindia. A schimbat pozițiile jucătorilor, a încercat diverse sisteme de joc, dar fără succes, pentru că echipa târgovișteană a ajuns în play-out, acolo unde a cedat în înfruntările cu adversari serioși.

Chiar și în aceste condiții, Longo a transmis de fiecare dată că este mulțumit de modul în care se prezintă echipa și că va continua să muncească, pentru a crește nivelul elevilor săi. Mai mult, acesta a avut contre cu cei din conducerea clubului. Apărat de o clauză din contract, prin care Chindia ar trebui să îi plătească salarii compensatorii, în cazul în care ar vrea să îl demită, Longo își permite să facă tot ce vrea la această echipă. Vina aparține fostei conduceri, care a semnat un contract cu impact negativ pentru clubul târgoviștean.

Suporterii i-au solicitat demisia pe parcursul ultimelor partide, însă pe italian nu pare să îl miște nimic. Este clar că vina pentru ratarea play-off-ului nu îi aparține în totalitate, însă îngrijorător este modul în care s-a exprima echipa sub comanda acestuia. Încăpățânarea lui Longo de a se agăța de acest contract este posibil să o coste pe Chindia. Stagiunea următoare se anunță mai dificilă decât aceasta, cu multe formații care vor ataca promovarea, iar italianul nu pare capabil să ridice nivelul echipei târgoviștene.

 

 

Cosmin Sava