15.09.2021 00:15

Criza politică amână protestele polițiștilor

Criza politică amână protestele polițiștilor
Galerie foto

*„Avem în vedere să organizăm noi proteste numai că acestea vor fi amânate... în funcție de disponibilitatea Guvernului sau a noului Guvern la dialog”

 

Sindicatele din Poliție amână protestele până la rezolvarea crizei politice în care se află țara în momentul de față! Liderul de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan consideră că nu este normal să se continue calendarul protestelor atâta timp cât disponibilitatea actualului Guvern la dialog este zero. Polițiștii vor organiza totuși pe 7 octombrie, de Ziua Muncii Decente, o pichetare a Guvernului. 

,,Nu am obținut nimic și nici nu vom obține prea curând. Așteptăm să vedem cum se va ieși din situația asta politică, să se rezolve situația guvernării. Avem în vedere să organizăm noi proteste numai că acestea vor fi amânate... în funcție de disponibilitatea Guvernului sau a noului Guvern la dialog. La momentul actual nu cred că este normal să continuăm calendarul protestelor. Zilele acestea vom avea mai multe conferințe în sistem video și vom stabili calendarul viitoarelor proteste în funcție de situația politică actuală, pentru că există riscul să nu avem cu cine negocia, cu cine discuta din partea Guvernului. Și așa disponibilitatea Guvernului la dialog este zero. Nu se rezumă problema numai la ministrul MAI, discuțiile trebuie purtate și cu primul ministru, cu ministrul de Finanțe și ministrul Muncii. Ministrul MAI cunoaște situația foarte bine, pentru că am avut mai multe întâlniri. Protestele nu vor fi sistate, ci amânate. Va avea loc și Congresul Sindicatelor Europene din Poliție, la Berlin, la care am trimis o delegație, deci se va discuta și acolo despre problemele pe care le avem și despre calendarul unor viitoare proteste... în funcție de situația politică. În scurt timp o să avem un nou calendar al protestelor. Sigur va fi o pichetare pe 7 octombrie de Ziua Muncii Decente și sigur vor continua protestele... în funcție de situația politică”, a declarat președintele Sindicatului din Poliția Dâmbovița, Florin Bălan.

Violeta Stanciu