17.01.2022 00:12

Creștem și la înot!

Creștem și la înot!
Galerie foto

Inexistent pe harta înotului românesc până la apariția Complexului Turistic de Natație Târgoviște, sportul dâmbovițean a început să conteze la nivel național și la această disciplină. Dacă la început localnicii abia dacă atingeau baremurile pentru calificarea la Campionatele Naționale, iată că în 2021 au cucerit și primele medalii. A spart gheața Anastasia Udroiu, sub coordonarea lui Felix Stănescu, care a cucerit bronzul la Naționalele de copii, în proba de 50 m.

Ulterior, a obținut aceeași medalie și la Poliatlon, însă la 50 m liber. A urmat David Neacșu, sportivul pregătit de venerabilul Gheorghe Tzitzeclis, dublu medaliat cu argint la Campionatul Național de Cadeți (400 m liber și 100 m liber), și cu bronz la 100 m bras. Neacșu a urcat pe podium și la Cupa României, competiția rezervată cadeților, cucerind medalia de bronz în proba de 100 m liber. Sunt primele rezultate importante pentru înotul dâmbovițean, într-un județ unde avem trei bazine funcționale, unul olimpic la Târgoviște și două didactice, la Titu și la Găești.

Între timp, a mai fost construit unul la Moreni, în timp ce la Târgoviște a funcționat ani buni un bazin acoperit, de dimensiuni mai mici. Iată că, după 5 ani de pregătiri intense, au apărut și primele medalii naționale pentru înotătorii dâmbovițeni, însă mai sunt și alții care au urcat pe podium la diverse concursuri. Târgoviștea începe să devină un punct tot mai important pe harta natației românești, nu doar prin sportivii medaliați, cât și prin interesul pe care îl acordă bazinului olimpic cluburi importante din țară, dar și din străinătate.

Cam toată spuma natației românești s-a antrenat ori a concurat aici, unde au optat să se pregătească și înotători din Franța, Suedia, Malta sau Republica Moldova. Pe lângă înot, la Complexul Turistic de Natație Târgoviște s-au desfășurat și importante competiții de polo, într-un oraș care, până în 2016, nu a reprezentant nimic la nivelul acestor discipline sportive.

 

 

 

Costin Mihai