15.10.2021 00:19

Cozi la vaccinarea anti-COVID-19!

Cozi la vaccinarea anti-COVID-19!
Galerie foto

*Rata crescută de incidență Covid-19 din municipiul Târgoviște, care a ajuns la peste  6/1000, dar și situația critică din spitale, care nu mai dispun de locuri la terapie intesivă, i-a alarmat cel mai probabil pe cetățenii care au început să ia cu asalt centrele de vaccinare

 

Au început să apară cozile la centrele de vaccinare! Un exemplu elocvent în acest sens este chiar Centrul de Vaccinare de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, unde ieri, pe o vreme câinoasă, oamenii își așteptau cuminți rândul la imunizare. Rata crescută de incidență Covid-19 din municipiul Târgoviște, care a ajuns la peste  6/1000, dar și situația critică din spitale, care nu mai dispun de locuri la terapie intesivă, i-a alarmat cel mai probabil pe cetățenii care au început să ia cu asalt centrele de vaccinare.

Dacă oamenii ar fi conștientizat încă din vară importanța vaccinării împotriva Covid 19, în mod sigur nu s-ar fi ajuns în această situație disperată. Este foarte adevărat că și campaniile antivaccinare intens mediatizate au făcut foarte mult rău oamenilor, precum și sistemului sanitar. Însă, de departe, principalii responsabili de situația în care s-a ajuns în momentul de față sunt guvernanții care s-au ocupat de orice altceva decât de împiedicarea extinderii pandemiei de coronavirus.

Campaniile electorale interne și congresele partidelor au fost mult mai importante pentru cei puși să administreze țara, iar efectul acestor acțiuni iresponsabile se vede acum, când România a ajuns pe locul I în Europa la numărul de infectări și pe primele locuri în lume. Ieri, în județul Dâmbovița, s-au înregistrat 339 de cazuri nou confirmate, iar la nivel național 16.383 de persoane nou infectate, deci un nou record.

 

 

 

Violeta Stanciu