29.09.2022 00:14

Controverse pe chiriile din zona Pieței 1 Mai

Controverse pe chiriile din zona Pieței 1 Mai
Galerie foto

Ședința ordinară a Consiliului Local Municipal (CLM) Târgoviște a avut loc ieri, 28 septembrie 2022. Chiar dacă în spațiul public au apărut în ultima vreme mici contre politice între reprezentanții partidelor, acest lucru nu s-a întâmplat și la ultima ședință, care s-a desfășurat în liniște totală.

Singura voce nemulțumită a întrunirii a fost a unei doamne, care are închiriat un spațiu de 18 metri pătrați în zona Pieței 1 Mai în care și-a amenajat un magazin care funcționează de aproximativ 30 de ani. Unul dintre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi prevedea ca spațiul respectiv să fie dat către licitație pentru închiriere. Femeia, vizibil afectată și cu ochii în lacrimi, le-a transmis membrilor consiliului local că până în prezent plătea o chirie de 5000 de lei la trei luni.

Contractul a expirat, iar prețul de la care pleacă licitația este de 6000 de lei pe lună, sumă pe care aceasta a transmis că nu are cum să și-o permită și nu-i va rămâne decât să strângă lucrurile și să închidă magazinul. Conducerea Primăriei Târgoviște a răspuns că tot în zona respectivă au fost alte spații care s-au închiriat la acest preț de 6.000 de lei pe lună și nu are nimeni cum să-i reducă doar ei chiria pentru spațiul respectiv. Secretarul municipiului Târgoviște, Cătălin Cristea Chiru, i-a explicat femeii revoltate că în Consiliul Local nu se poate hotărî prețul chiriei, ci doar prețul de la care se pleacă în licitație.

De asemenea, primarul Daniel Cristian Stan a explicat că toată zona Piața 1 Mai are același preț pentru spațiile de închiriere, iar dacă există vreo posibilitate legală, o vor ajuta pe fosta chiriașă. Proiectul a fost aprobat de cei 20 de consilieri aleși, iar spațiul a fost scos la licitație. Rămâne de văzut dacă vor fi și doritori care se vor înscrie pentru această licitație.

 

 

Ștefan Khalil