31.03.2023 00:12

Controalele cu bătăi de cap la magazine și fermele de pui

Controalele cu bătăi de cap la magazine și fermele de pui
Galerie foto

*S-a dispus interzicerea activității pentru 7 exploatații comerciale de tip A și pentru două magazine de comercializare pui de o zi         

 

Inspectorii din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentului (DSVSA) Dâmbovița au efectuat, în perioada 20 - 28.03.2023, controale oficiale la  unități de comercializare a puilor de o zi și în exploatațiile comerciale de tip A pe raza județului Dâmbovița. Potrivit directorului DSVSA Dâmbovița, dr. Sandu Tolea controalele oficiale efectuate au constat în verificări privind: condițiile de funcționare sanitar-veterinară a unităților; modul de comercializare și documentele sanitare veterinare de proveniență a păsărilor, etc.

,,În urma controalelor s-au constatat deficiențe privind: trasport de păsări fără documente sanitare veterinare specifice; mijloace de transport neautorizate sanitar veterinar; încălcarea normelor de bunăstare în timpul transportului; nerespectarea condițiilor sanitare veterinare care au stat la baza obținerii înregistrării sanitare veterinare de către exploatațiile comerciale  de tip A; nerespectarea condițiilor de biosecuritate în exploatații. Pentru deficiențele constatate s-a aplicat 3 sancțiuni contravenționale în cuantum de 3600 lei conform H.G. nr. 984/2005, cu modificările și completările ulterioare. Totodată, s-a dispus interzicerea activității (OIA) pentru 7 exploatații comerciale de tip A și pentru două magazine de comercializare pui o zi și o ordonanță de suspendare (OSA) pentru un magazin de comercializare pui o zi, până la remedierea deficiențelor”, a transmis directorul executiv al DSVSA Dâmbovița, dr. Sandu Tolea.

 

 

Violeta Stanciu