27.06.2022 00:12

Contre politice la ședința CJ Dâmbovița

Contre politice la ședința CJ Dâmbovița
Galerie foto

*Nici de data aceasta nu a lipsit schimbul de replici dintre consilierul județean PRO România, Ramona Mureșan și președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 

A cam bătut vântul (de concedii de vară!!!)... la ultima ședință ordinară a Consiliului Județean Dâmbovița de vineri, 24 iunie 2022, la care au participat doar 25 de consilieri județeni, din totalul de 35! Pe ordinea de zi a ședinței s-au aflat 21 de puncte, ultimele trei adăugate suplimentar, iar printre acestea aflându-se ,,acordarea unui sprijin finaniar pentru unitățile de cult în anul 2022’’, în valoare de 727.264,25 lei pentru realizarea unor lucrări de investiții, dar și ,,aprobarea instituirii unei restricții temporare de circulație pe podul situat pe drumul județean DJ 714, Glod (DN 71)- Sanatoriul Moroeni – Peștera, km 32+ 106, platoul Padina, punct Diana (Casa Justin)’’. Ședința a fost condusă de președintele CJD, Corneliu Ștefan, care i-a avut alături pe vicepreședinții CJD, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, iar Instituția Prefectului a fost reprezentată de prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia.

Toate proiectele de hotărâre au fost aprobate pe bandă rulantă și cu unanimitate de voturi de consilierii județeni prezenți în sală. Chiar dacă votul ,,pentru’’ a mers ca și uns, nici ședința ordinară din luna iunie 2022 nu a fost lipsită de schimbul acid de replici dintre consilierul județean PRO România, Ramona Mureșan și președintele CJD, Corneliu Ștefan. De data aceasta, motivul neînțelegerii a fost ,,proiectul de hotărâre pentru revocarea Hotărârii CJD nr. 142/25.05.2021 privind aprobarea formei actualizate a Statutului Asociației Fotbal Club Chindia Târgoviște”.

Pentru că Judecătoria Târgoviște a respins cerea de înscriere a Asociației în Registrul asociațiilor și fundațiilor, menționând că în ceea ce privește constituirea asociației este aplicabilă legislația de la momentul dobândirii personalității juridice... reprezentanta PRO România Dâmbovița a găsit de cuviință că este momentul să-i reproșeze președintelui CJD, Corneliu Ștefan că ,,v-am recomandat într-o ședință trecută să contractați servicii juridice externalizate...’’.

Însă tonul ridicat al Ramonei Mureșan l-a determinat pe președintele CJD, Corneliu Ștefan să-i transmită acesteia ,,să folosească gura mare... la bară sau pe stradă, nu în plenul CJD... Faceți parte din avocații care se judecă cu Consiliul Județean’’, a declarat Corneliu Ștefan. Conflictul verbal a fost aplanat rapid și s-a revenit la ordinea de zi care a fost epuizată destul de repede.

 

 

Violeta Stanciu