18.11.2022 00:18

Conferința pastoral-misionară

Conferința pastoral-misionară
Galerie foto

Preoții din cele cinci protoierii ale Arhiepiscopiei Târgoviștei, s-au întrunit, joi, 17 noiembrie 2022, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la Sala „Independența” din Târgoviște, în cadrul Conferinței Pastoral-Misionare din cea de a doua parte a anului, cu tema „Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”. La acest eveniment eparhial au luat parte, alături de preoții din Eparhie,  Părintele Vicar Eparhial, Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial și Protopopii celor cinci Protoierii ale Eparhiei.

Înaltpreasfinția Sa a evidențiat, în cuvântul său de deschidere, importanța sfințeniei pentru viața de credință și pentru misiunea pastorală a Ortodoxiei universale, accentuând înnoirea spirituală, teologică și doctrinară pe care sfinții isihaști: Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț, au realizat-o în istoria Bisericii. Înaltul Ierarh a îndemnat la continuarea rugăciunilor pentru pace în lume și mai ales în Europa, unde conflictul din apropierea granițelor țării noastre produce încă destul de multă suferință și distrugere.

Pr. conf. univ. dr. Alexandru Arion, slujitor al Parohiei Dărmănești I, a susținut referatul principal al conferinței, iar Pr. lect. univ. dr. Sorin Bute, slujitor al Parohiei Săcuieni și Pr. asist. univ. dr. Florin Vârlan, slujitor al Parohiei Șuța Seacă, au susținut celelalte două referate. Precizăm că toți referenții sunt cadre didactice ale  Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia” din Târgoviște.

După dezbaterile referitoare la tema conferinței, ce au concentrat atenția clericilor de la toate protoieriile,  au avut loc comunicări din partea Centrului eparhial cu privire la îmbunătățirea activității misionare de la parohii și la rezolvarea unor teme pastorale curente.

 

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei