16.09.2021 00:15

Concursul pentru ocuparea posturilor de directori în școli

Concursul pentru ocuparea posturilor de directori în școli
Galerie foto

*La nivelul județului Dâmbovița se organizează concurs pentru 149 de funcții de director și 68 de funcții de director adjunct, din următoarele categorii de funcții de conducere din unitățile de învățământ vacante

 

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița anunță organizarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, sesiunea 2021, în perioada 14 septembrie – 22 decembrie 2021.

La nivelul județului Dâmbovița se organizează concurs pentru 149 de funcții de director și 68 de funcții de director adjunct, din următoarele categorii de funcții de conducere din unitățile de învățământ vacante, după cum urmează: director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, inclusiv din unitatea de învățământ special; director și director adjunct din clubul sportiv școlar; director din cluburile copiilor și director din palatul copiilor. Încă dinaintea începerii noului an școlar au fost născute multe controverse despre numirile din pix a directorilor unităților de învățământ preuniversitar.

Președintele României, Klaus Iohannis a refuzat să promulge legea care prevede ca, în cazul neocupării prin concurs a posturilor de directori de școli, directorii interimari să fie numiți de către consiliile de administrație ale școlilor și nu de inspectoratele școlare, adică de factorul politic. Acesta a retrimis legea la Parlament, invocând neclarități în lege, urmând să fie dezbătută în Parlament în această toamnă. Iată că acum cei care vor să devină sau să-și păstreze funcția de director și în următorul an școlar, trebuie ,,să pună burta pe carte”.

Ștefan Khalil