24.11.2022 00:14

Combaterea traficului de persoane, în vizorul polițiștilor

Combaterea traficului de persoane, în vizorul polițiștilor
Galerie foto

În zilele de 22 și 23 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de reprezentanți de la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești, au organizat activități pentru informarea tinerilor, obiectivul fiind acela de conștientizare a consecințelor fiecărei alegeri și de respectare a normelor legale în vigoare.

În cadrul întâlnirilor, tinerii au discutat cu polițiștii despre cyberbullying, efectele negative ale consumului de substanțe psihoactive, traficul de persoane, precum și despre victimizarea minorilor prin implicarea în evenimente negative și prevenirea acestora.

Activitățile de informare sunt circumscrise Campaniei ”Informare și cooperare în lupta împotriva traficului de persoane”, iar în sprijinul polițiștilor s-au alăturat și voluntari de la Facultatea de Drept și Științe Administrative.

Sesiunile de informare au fost desfășurate la Liceul Tehnologic ”Aurel Rainu” din Fieni, Liceul Tehnologic Pucioasa, Liceul Tehnologic ”Spiru Haret” din Târgoviște, Liceul Tehnologic ”Dr. C. Angelescu” din Găești, Liceul Teoretic ”Petru Cercel” Târgoviște.