18.05.2022 00:17

CJD a preluat Sala Polivalentă, care va fi reabilitată

CJD a preluat Sala Polivalentă, care va fi reabilitată
Galerie foto

*Președintele CJD, Corneliu Ștefan, a mai anunțat și faptul că se află în tratative cu MAPN pentru preluarea Casei Armatei! *,,Suntem singura instituție eligibilă pe PNRR pentru a reabilita aceste clădiri, Casa Armatei și Sala Sporturilor’’

 

26 de aleși județeni, din totalul de 34, au participat ieri la ședința extraordinară a Consiliului Județean Dâmbovița care a avut pe ordinea de zi 11 proiecte de hotărâre (10 stabilite inițial și unul adăugat ulterior). Ca de obicei, ședința a fost condusă de președintele CJD, Corneliu Ștefan, alături de care s-au aflat cei doi vicepreședinți, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, iar Instituția Prefectului a fost reprezentată de prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia.

Toate proiectele de hotărâre au fost adoptate fără probleme cu unanimitate de voturi și doar unul singur cu majoritate și asta datorită unui consilier care nu a putut participa la vot pe motiv de conflict de interese. Și de data aceasta cel mai nemulțumit consilier județean s-a dovedit a fi tot Ramona Mureșan de la PRO România Dâmbovița care a ridicat obiecții față de manifestarea  „Zilele Județului Dâmbovița” care va avea loc în perioada 1-5 iunie 2022 și care se află la prima ediție.

Ramona Mureșan a recunoscut că programul este bogat, dar a reclamat faptul că sunt puține activități cultural istorice pentru adulți și copii în program. Președintele CJD i-a adresat colegei sale invitația de a veni cu propuneri de îmbunătățire a programului, propunând chiar și o pauză a ședinței în acest sens, dar Ramona Mureșan a refuzat  spunând că le va face în scris, cel mai probabil pentru edițiile viitoare ale manifestării.

De asemenea, aceasta a mulțumit pentru invitația primită la ,,Zilele Județului Dâmbovița’’, dar a reproșat conducerii CJD nu a invitat-o și la Noaptea Muzeelor. Corneșiu Ștefan a transmis că nu au existat invitații pentru Noaptea Muzeelor, pentru că evenimentul a fost la liber pentru toată lumea. Discuțiile în contradictoriu au plecat de la ,,proiectul privind modificarea Programului minimal de acțiuni culturale al Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, ce urmează să fie realizat în anul 2022’’.

Un proiect de hotărâre interesant a fost cel privind ,,formularea cererii de transmitere a unui imobil – teren și construcții, situat în Târgoviște, b-ul Unirii, nr.1, din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Sportului, prin Direcția Județeană de Sport Dâmbovița, în domeniul public al județului Dâmbovița’’. În concret este vorba de Sala Polivalentă din municipiul Târgoviște care intră astfel în administrarea CJD. Președintele CJD, Corneliu Ștefan a anunțat că Sala Polivalentă din Târgoviște va fi reabilitată și modernizată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Tot ieri Corneliu Ștefan a anunțat că se află în tratative  și cu Ministerul Apărării Naționale pentru preluarea Casei Armatei în vederea reabilitării și modernizării clădirii tot pe PNRR.  ,,Suntem singura instituție eligibilă pe PNRR pentru a reabilita aceste clădiri, Casa Armatei și Sala Sporturilor’’, a completat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 


Ștefan Khalil