31.01.2023 00:09

Chindia s-a impus într-o deplasare dificilă

Chindia s-a impus într-o deplasare dificilă
Galerie foto

* Introducerea lui Cooper după pauză s-a dovedit a fi mișcarea câștigătoare, pentru că acesta a reușit să marcheze un gol și a oferit pasa decisivă la reușita lui Dani Popa

 

Chindia Târgoviște a obținut trei puncte importante în ultima etapă, împotriva celor de la Petrolul Ploiești. Formația dâmbovițeană a fost condusă la pauză, dar a reușit să întoarcă soarta partidei în ultima parte a jocului și s-a îndepărtat pentru moment de zona locurilor direct retrogradabile. Toni Petrea nu a putut sta pe banca tehnică din cauza unei suspendări, iar secundul Cristi Țermure a fost cel care a oferit indicații jucătorilor târgoviște. Introducerea lui Cooper după pauză s-a dovedit a fi mișcarea câștigătoare, pentru că acesta a reușit să marcheze un gol și a oferit pasa decisivă la reușita lui Dani Popa.

Țermure: „Suntem pregătiți și cu primul 11, și cu cei care intră”

Secundul Chindiei, Cristi Țermure, a transmis că este mulțumit de atitudinea elevilor săi și crede că victoria a venit meritat. „Cred că suntem pregătiți și cu primul 11, și cu cei care intră. Au intrat bine în teren. Am schimbat sistemul la pauză. Băieții au luptat până la sfârșit. Am luat trei puncte. Felicit băieții, atitudinea a fost foarte bună. Nu prea a fost fotbal, un joc de luptă, lungă și după ea. Greșelile au fost de ambele părți. S-au marcat trei goluri. Golurile noastre au venit pe un joc bun. Am avut un pic de șansă pe final. A fost ceva nou pentru mine (n.r. să dea indicații ca antrenor principal), dar cred că am trecut cu brio peste acest examen. Mă bucur de această victorie”.

Constantin: „Trebuie să ne revenim repede”

De partea cealaltă, antrenorul Petrolului, Nae Constantin, a declarat că nu are ce să le reproșeze jucătorilor săi, dar că aceștia trebuie să își revină rapid, pentru a obține puncte din etapele următoare. „Un meci de luptă, pot să spun că a fost și spectaculos pe alocuri, cu ceva faze de poartă. Nu am reușit să scoatem un rezultat pozitiv. E dureros, băieții și-au dorit, au alergat, au muncit. în anumite momente nu am avut nici șansă, am avut câteva situații destul de bune. Am fi putut să ne desprindem, dar nu am reușit. Asta e. Echipa în dezavantaj a fost obligată să forțeze un pic. Au forțat, dar tot am avut situații și am fi putut să închidem jocul, dacă am fi înscris al doilea gol. Pe o suprafață bună, altfel ar fi fost alcătuită formația noastră. Budescu ar fi fost titular. Budescu e un jucător de valoare. Pe un teren bun poate crea mult mai mult decât a arătat astăzi (n.r sâmbătă). Am început destul de prost acest an, nu mă așteptam. Trebuie să ne revenim repede, pentru că meciurile trec, echipele din spate acumulează puncte și, când se trage linie, lupta va fi mult mai strânsă. Pe Huja l-am pierdut pentru o perioadă lungă, are ceva probleme la genunchi. Cred că va lipsi o perioadă lungă. A plecat în Portugalia și așteaptă, lumea spune că ar trebui operat. Nu știu să vă spun nimic despre Țicu. Orice jucător ar pleca acum ar fi o pierdere mare pentru noi și greu de înlocuit, dar dacă vor veni banii care ne ajută să supraviețuim, acceptăm și mergem înainte. Îmi e greu să cred că își va reveni prea curând terenul, dar astea sunt condițiile și trebuie să jucăm”.

 

 

Cosmin Sava