13.05.2021 00:10

Chindia, cea mai bună echipă din play-out

Chindia, cea mai bună echipă din play-out
Galerie foto

❚ Patru victorii și trei remize au obținut elevii lui Emil Săndoi în cele șapte etape disputate până în acest moment ❚ Primele două clasate din play-out vor disputa un baraj, iar câștigătoarea va juca pentru un loc în Conference League ❚ În cazul în care va trece de primul baraj, foarte probabil cu FC Argeș, în duelul decisiv Chindia va fi nevoită să evolueze pe terenul echipei care vine din play-off, Universitatea Craiova sau Sepsi Sf. Gheorghe ❚ Chindia înregistrează cele mai bune cifre din play-out în acest sezon. În plus, formația târgovișteană are și cea mai bună apărare, cu un singur gol încasat în etapele disputate până acum

 

COSMIN SAVA


Chindia Târgoviște a luptat până în ultima etapă a sezonului regulat pentru o calificare istorică în play-off, însă înfrângerea cu FC Argeș a trimis echipa lui Emil Săndoi în play-out. Deși foarte multă lume se aștepta la o scădere în joc din partea formației târgoviștene, lucruri au stat în totalitate invers, iar Chindia domină autoritar play-out-ul. Patru victorii și trei remize au obținut elevii lui Emil Săndoi în cele șapte etape disputate până în acest moment, iar în ultimele două runde mai au de jucat cu Viitorul Constanța și Dinamo București.

Baraj pentru cupele europene

Sistemul competițional la nivelul primei ligi a suferit modificări, astfel că, spre deosebire de stagiunile precedente, în care echipele din play-out luptau doar pentru evitarea retrogradării, în acest an acestea au oportunitatea să prindă și o poziție în cupele europene. Primele două clasate din play-out vor disputa un baraj, iar câștigătoarea va juca pentru un loc în Conference League, cu formația aflată în play-off pe ultima poziție cu eligibilitate de cupă europeană. Chindia, sigură de prezența la primul baraj Formația târgovișteană este lider în play-out, cu 35 de puncte, și este sigură de prezența la primul baraj, acolo unde va juca cel mai probabil cu FC Argeș, ocupanta locului secund în acest moment, cu 31 de puncte. Astfel, am putea avea parte de un nou duel încins între cele două formații, după cel din ultima etapă a sezonului regulat. În cazul în care va trece de primul baraj, în duelul decisiv Chindia va fi nevoită să evolueze pe terenul echipei care vine din play-off, Universitatea Craiova sau Sepsi Sf. Gheorghe.

Cifre excelente în play-out

Chindia înregistrează cele mai bune cifre din play-out în acest sezon. Echipa pregătită de Emil Săndoi a obținut cele mai multe victorii, 4, la egalitate cu Dinamo, dar este singura echipă neînvinsă după șapte etape. În plus, formația târgovișteană are și cea mai bună apărare, cu un singur gol încasat în etapele disputate până acum. Chiar dacă nu are cel mai bun atac din playout, reușind doar șapte goluri, Chindia ocupă primul loc și va disputa primul baraj pentru cupele europene, un moment cu adevărat important în istoria fotbalului târgoviștean.