17.11.2022 00:15

Cele mai vizitate puncte turistice din Dâmbovița în anul 2022

Cele mai vizitate puncte turistice din Dâmbovița în anul 2022
Galerie foto

*La fel ca în anii precedenți, pe primul loc se află Peștera Ialomiței, cu un număr de vizitatori de aproximativ 110.000

 

După doi ani sufocați de pandemie, turismul dâmbovițean, și nu numai, a primit în sfârșit o gură de oxigen: restricțiile pandemice au fost ridicate, iar numărul de vizitatori a crescut în toată țară, în special în județul Dâmbovița, care a înregistrat 307.686 de turiști de la începutul anului și până în prezent. Marius Stănescu, referent de specialitate din cadrul Complexului Muzeal Național „Curtea Domnească” din Târgoviște, a transmis topul celor mai vizitate puncte turistice din județul Dâmbovița, în anul 2022. La fel ca în anii precedenți, pe primul loc se află Peștera Ialomiței, cu un număr de vizitatori de aproximativ 110.000. Celelalte ocupante ale podiumului sunt alte două destinații turistice care se regăsesc în fiecare și în topul național ca fiind destinații turistice importante. Mai multe despre acest subiect a vorbit Marius Stănescu, referent de specialitate de la „Curtea Domnească”.

„Punctele noastre turistice au mulți vizitatori, dar sunt câteva care într-adevăr aduc un număr mare de turiști. La fel ca anul trecut, primul este Peșterea Ialomiței, cu 110.000 de vizitatori. Al doilea punct turistic preferat de vizitatori este „Curtea Domnească”, cu aproximativ 100.000 de turiști. Al treilea punct este Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, unde putem spune că au fost  în jur de 18.000”, a transmis Marius Stănescu, referent de specialitate al Complexului Muzeal Național „Curtea Domnească” din Târgoviște.

Ștefan Khalil