07.03.2023 00:16

Campanie în școli privind folosirea numărului 112

Campanie în școli privind folosirea numărului 112
Galerie foto

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița, în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dâmbovița, derulează o amplă campanie de informare destinată elevilor, tema acesteia fiind apelul la numărul unic pentru situații de urgență 112.

Potrivit inspectorului școlar general, prof. Ileana Nicolaescu, atât reprezentanții IȘJ Dâmbovița, cât și reprezentanții ISU Dâmbovița se vor întâlni cu elevii din județ și le vor explica acestora despre consecințele pe care le are apelarea nejustificată la 112. Campania de conștientizare este organizată la nivel național, în cadrul acesteia fiind transmisă o serie de mesaje sugestive: „Gândește” , „Nu este o glumă!” , „Apelul fals la 112 se pedepsește” , „Sună responsabil”.

„Considerăm că această componentă a utilizării numărului unic de urgență 112, este importantă. Vom desfășura o campanie în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de  Urgență și vom derula o campanie la nivelul județului de conștientizare a elevilor cu privire la conștientizarea folosirii acestui număr. Au fost situații când elevii au apelat la numărul de urgență, fie pentru situații minore, fie pentru a face așa zisele farse, dar care pot fi extrem de periculoase”, a transmis prof. Ileana Nicolaescu, inspector școlar general al județului Dâmbovița.

 

 

Ștefan Khalil