16.11.2021 00:13

Câțiva medici veterinari concesionari nu-și fac treaba!

Câțiva medici veterinari concesionari  nu-și fac treaba!
Galerie foto

*Conducerea DSVSA preciza că medicii concesionari au salariile la zi, iar în urma unui contract de colaborare, aceștia au responsabilitatea să presteze activitate în localitatea de care trebuie să răspundă pentru sănătatea animalelor, timp de opt ore pe zi, însă nu toți respectă aceste cerințe

 

Direcția Sanitar-Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița a ajuns la capătul răbdării cu câțiva medici veterinari concesionari din județ, care nu își efectuează atribuțiile din fișa postului.  Directorul general al DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea a declarat că activitatea medicilor concesionari din fiecare localitate este verificată de instituția pe care o reprezintă. În urma controalelor, s-a constat că sunt și câțiva concesionari care mai mult sau mai puțin chiulesc de la locul de muncă.

Conducerea DSVSA preciza că medicii concesionari au salariile la zi, iar în urma unui contract de colaborare, aceștia au responsabilitatea să presteze activitate în localitatea de care trebuie să răspundă pentru sănătatea animalelor, timp de opt ore pe zi. Nu toți respectă aceste cerințe, iar directorul general al DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea a declarat că cei care încearcă să fenteze munca, vor fi aspru sancționați, riscând chiar să li se rupă contractul.

„Cei care nu își fac treaba vor fi sancționați”

„Mai avem probleme cu unii medici veterinari din teritoriu, care nu își fac treaba. Sunt câteva situații, nu multe, dar trebuie rezolvate. Relațiile contractuale dintre noi și medicii veterinari concesionari sunt achitate. Ei au obligația să efectueze acel program strategic, legislația s-a schimbat puțin, așa cum probabil știți, a apărut legea 236 Ordonanța de Guvern 117 prin care medicii veterinari primesc o sumă de bani de la Direcția Sanitar Veterinară, sumă care prin contract ei sunt obligați să presteze activitate în localitate timp de opt ore pe zi. Am constat că nu toți se supun acestor cerințe, semn că uneori, sunt situații când omul înțelege mai greu decât animalul. Evident, cei care nu își fac treaba vor fi fie sancționați, fie li se va desface contractul de colaborare, este simplu. Toată lumea trebuie să muncească, nu putem să facem față situațiilor dificile cu care ne confruntăm și cu care urmează ne confruntăm dacă nu ne facem atribuțiile”, a declarat Sandu Tolea, directorul DSVSA Dâmbovița.

 

 

Ștefan Khalil