01.03.2024 00:09

Boriga speră la calificarea în play-off

Boriga speră la calificarea în play-off
Galerie foto

* „Am redus presiunea financiară care apăsa jucătorii. Dacă până acum exista această scuză, acum ea nu mai există”, a spus președintele Chindiei

 

Remiza cu Metaloglobus a produs multă dezamăgire la Târgoviște, atât în cadrul clubului, unde jucătorii, antrenorul principal și conducerea și-ar fi dorit victoria, cât și în rândul suporterilor. Chindia rămâne implicată în lupta pentru play-off, însă șansele au scăzut. Chiar și în aceste condiții, în care formația târgovișteană trebuie să câștige toate cele trei partide rămase de disputat, Gabriel Boriga rămâne optimist și speră la calificarea în play-off.

„Mă așteptam la mult mai mult”

Președintele Chindiei consideră că jucătorii nu mai simt presiune din punct de vedere financiar și trebuie să dea totul pe teren pentru îndeplinirea obiectivului. „Mă așteptam la mult mai mult de la meciul cu Metaloglobus. S-au diminuat foarte mult șansele, dar matematic încă se poate. Am avut o discuție cu antrenorul echipei pe marginea meciului, mi-a spus punctul lui de vedere. Voi încerca să impun o altă modalitate de a face lucrurile, una profesionistă, care duce oriunde la rezultate pe termen mediu și lung. Toată lumea aștepta promovarea, pentru că acesta a fost obiectivul anunțat la începutul sezonului. Facem tot ceea ce se poate ca echipa să ajungă în play-off, nu depinde doar de noi, sunt mulți factori care trebuie să coexiste în atingerea acestui obiectiv. Am redus presiunea financiară care apăsa jucătorii. Dacă până acum exista această scuză, acum ea nu mai există. Dacă exista scuza că spectatorii nu vin la stadion, acum nu mai există. Presa și-a făcut datoria foarte bine după acest meci. Nu a fost niciun atac, presa doar și-a făcut treaba”a spus Boriga în cadrul emisiunii Sport Bazar.

„Atitudinea e schimbată în bine”

Chiar dacă nu este mulțumit de evoluția din partida cu Metaloglobus, Boriga le oferă susținere jucătorilor și staff-ului tehnic. „Am venit crezând în acest obiectiv. După meciul cu Metaloglobus, lucrurile nu mai par așa ușoare. Erau 3 puncte pe care trebuia să le luăm. Prestația de pe teren nu a fost aceea care să ne îndreptățească să câștigăm cele 3 puncte. Asta nu înseamnă că trebuie să criticăm. Aceștia sunt jucătorii și antrenorii, sunt ai noștri, trebuie să îi susținem, pentru că ei vor trebui să formeze nucleul echipei din sezonul următor. Nu se va mai întâmpla situația absolut dificilă care s-a întâmplat în acest sezon. I-am văzut determinați, se simt datori oamenilor să le întoarcă mult mai mult decât au făcut-o până acum. Atitudinea e schimbată în bine”.

Planuri importante

Boriga își dorește să facă din Chindia o echipă puternică, care să lupte pentru un loc în cupele europene. „Trebuie să ne stabilim obiective pe termen lung. Aș vrea ca în patru sau cinci ani de zile, această echipă să ajungă de nivelul Sepsi Sfântu Gheorghe. O echipă care prinde play-off-ul în mod regulat, o echipă care a jucat în cupele europene, organizată profesionist. Pentru asta, ne trebuie foarte multe elemente care să conveargă către scopul principal. Totul începe cu noi, oamenii”.

 

 

 

 

Cosmin Sava