14.10.2021 00:12

Biroul Avocatului Poporului din Ploiești a suspendat audiențele

Biroul Avocatului Poporului din Ploiești a suspendat audiențele
Galerie foto

*Biroul teritorial Avocatul Poporului așteaptă petițiile prahovenilor prin poștă și e-mail

 

Comunicat de presă

Având în vedere contextul pandemic actual, din motive de siguranță medicală, se suspendă activitatea de acordare a audiențelor a Biroului Teritorial Ploiești al instituției Avocatul Poporului (atât la sediu, cât și în teritoriu) urmând ca în funcție de evoluția situației să se ia noi decizii.

Cu toate acestea, prahovenii se pot adresa în continuare Biroului Teritorial Ploiești al instituției Avocatul Poporului telefonic, la numărul 0244 593 227, prin poștă, pe adresa Municipiul Ploiești, Bulevardul Republicii nr. 2-4, intrarea H, camera 155, etaj 1, județul Prahova sau prin e-mail, pe adresa [email protected].

Cetățenii pot solicita sprijinul Avocatului Poporului în mod gratuit. Orice persoană care se simte nedreptățită de faptele unui funcționar public din cadrul autorităților centrale ori locale se poate adresa Avocatului Poporului.

Pentru operativitate, persoanele interesate sunt rugate să ne transmită o petiție din care să rezulte pe scurt problemele cu care se confruntă, precum și documente justificative, în copie.

Reamintim faptul că Instituția Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor în raport cu autoritățile publice, iar domeniile de activitate în care poate acționa sunt:.

- domeniul drepturile omului, egalitate de șanse între bărbați și femei, culte religioase și minorități naționale

- domeniul drepturile familiei, tinerilor, pensionarilor, persoanelor cu handicap

- domeniul apărarea, protecția și apărarea drepturilor copilului - Avocatul Copilului

- domeniul armată, justiție, poliție, penitenciare

- domeniul proprietate, muncă, protecție socială, impozite și taxe

 

Nu intră în competența instituției Avocatul Poporului actele autorității judecătorești, ale Parlamentului, Președintelui sau ale Guvernului.