19.01.2023 00:13

Aviz favorabil pentru traseul Drumului Expres Găești-Ploiești!

Aviz favorabil pentru traseul Drumului Expres Găești-Ploiești!
Galerie foto

*Tehnico-Economică a CNAIR a aprobat varianta de traseu a Drumului Expres Găești- Ploiești, soluție care va intra în etapa de proiectare

 

Încă o „bilă albă” pentru infrastructura rutieră a județului Dâmbovița! Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, că Drumul Expres Găești- Ploiești intră într-o nouă etapă. Comisia Tehnico-Economică a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a aprobat Analiza Multicriterială 2 prin care a fost stabilită varianta de traseu a Drumului Expres Găești- Ploiești, soluție care va intra în etapa de proiectare. Corneliu Ștefan susține că punctele de vedere ale Consiliului Județean Dâmbovița referitoare la această variantă au fost susținute, în permanență, de către secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu. 

,,Așadar, varianta de drum aprobată are o lungime de aproximativ 82 de km. Valoarea estimată a întregului proiect este de aproximativ 615.000.000 de euro, TVA inclus. Totodată, mă bucur să văd că la elaborarea documentațiilor necesare pentru Drumul Expres Găești- Ploiești au fost luate în calcul Inelul 2 de Centură al municipiului Târgoviște și varianta de ocolire a orașului Găești, ambele fiind proiecte ale Consiliului Județean Dâmbovița. Mulțumim echipei de specialiști de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și echipelor de proiectanți, mulțumim secretarului de stat Ionuț Săvoiu și tuturor primarilor dâmbovițeni pentru implicarea în acest proiect extrem de important pentru toată zona de sud a României”, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 

 

Violeta Stanciu