29.05.2023 00:20

Autogara de pe Șoseaua Găești, în "focurile" șantierului

Autogara de pe Șoseaua Găești, în
Galerie foto

*Construcția este realizată pe o suprafață de 5000 de metri pătrați, sală de așteptare, cu toate facilitățile necesare călătorilor, inclusiv persoanelor cu dizabilități

 

Ștefan Khalil


 

Dacă autogara de pe Calea Ialomiței este foarte aproape de inaugurare, la cea de-a doua autogară construită de administrația locală, cea de pe Șoseaua Găești, lucrările sunt în plină derulare. Noua stație de capăt face parte tot din proiectul privind reabilitarea transportului public local târgoviștean. Construcția este realizată pe o suprafață de 5000 de metri pătrați, sală de așteptare, cu toate facilitățile necesare călătorilor, inclusiv persoanelor cu dizabilități.

Până în acest moment, în cadrul proiectului de reabilitare al transportului public local, au fost reabilitate străzi în lungim de 5,4 kilometri (bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Locotenent Stancu Ion, strada Gării, precum și pasajul de pe calea ferată de pe DN 72, în apropiere de Complexul Pavcom).

Totodată, au fost modernizate stațiile de călători, au fost construite trei stații de capăt, depoul de pe Calea Ialomiței și au fost implementate sisteme integrate de management al transportului public. Toate stațiile vor fi monitorizate video, vor avea sisteme de informare de bază de panouri în tehnologie LED, va fi implementat în plus și un sistem de management flotă, cu aplicații multiple. Proiectul a fost implementat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).