07.08.2018 00:14

Augustin Lazăr a dispus încetarea delegării în cadrul DNA pentru șase procurori

Augustin Lazăr a dispus încetarea delegării în cadrul DNA pentru șase procurori
Galerie foto

Procurorul general Augustin Lazăr a dispus luni încetarea delegării în cadrul DNA pentru șase procurori, care nu îndeplinesc condiția de vechime în funcție de minim opt ani.

"La data de 2 august 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr, a solicitat procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție evidența nominală a procurorilor delegați în cadrul Direcției și care nu îndeplinesc condiția de vechime în funcție de minim 8 ani. Situația solicitată a fost transmisă în cursul zilei de azi, 6 august 2018, dată la care, prin ordin al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a fost dispusă încetarea delegării în cadrul Direcției Naționale Anticorupție pentru un număr de șase procurori", informează Parchetul General, printr-un comunicat transmis AGERPRES.

Parchetul General arată că, după intrarea în vigoare a modificărilor și completărilor aduse Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, nu au mai fost făcute delegări ale unor procurori care nu îndeplinesc condiția de vechime de minim opt ani, necesară pentru numirea în funcție la DNA. Procurorul-șef adjunct al DNA, Călin Nistor, a declarat, vineri seara, că la DNA sunt delegați 7 sau 8 procurori.