19.05.2022 00:16

Au trecut vremurile când polițistul era apărat de lege!

Au trecut vremurile când polițistul era apărat de lege!
Galerie foto

*,,Eu am prins câțiva ani din perioada comunistă și nu se poate compara cu ce este acum. Nu se poate compara nici calitatea uniformei, pentru că puteai să dormi îmbrăcat iar uniforma nu-și pierdea calitatea și nici dunga’’

 

Trist, dar adevărat! Liderul de sindicat din Poliția Dâmbovița, Florin Bălan, care a apucat să lucreze câțiva ani și în fostul regim, de dinainte de 1990, susține că meseria de polițist era mult mai respectată înainte de către autoritățile statului, iar calitatea uniformei de polițist de atunci nu se poate compara cu ceea ce este acum. Materialele românești din care erau confecționate uniformele polițiștilor își păstrau dunga chiar și după ore întregi de purtare, iar acum o cămașă de uniformă rezistă... la cel mult două spălări.

„Sigur că era mai respectată Poliția înainte, nu mai vorbesc de faptul că polițistul era apărat de lege. Eu am prins câțiva ani din perioada comunistă și nu se poate compara cu ce este acum. Nu se poate compara nici calitatea uniformei, pentru că puteai să dormi îmbrăcat iar uniforma nu-și pierdea calitatea și nici dunga. În afară de faptul că se observa că ești obosit, în rest uniforma nu se schimba cu nimic, nu se mototolea, nu se rupea, ceea ce nu este acum, când orice cămașa de uniformă, după două spălări, te uiți cu groază la ea și înainte erau materiale românești”, a declarat liderul de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan.

 

 

Violeta Stanciu