11.04.2024 00:11

Atât de aproape de o nouă finală...

Atât de aproape de o nouă finală...
Galerie foto

Puțin a lipsit ca echipa de baschet feminin a Clubului Sportiv Municipal Târgoviște să joace finala Ligii Naționale. Și puțini ar fi crezut că echipa antrenată de Cătălin Tănase va ajunge atât de sus, încă din primul sezon fără interdicții la nivelul transferurilor. Chiar dacă pornea cu șanse foarte mici în semifinala cu liderul incontestabil, CSM CSU Constanța, formația târgovișteană a atenționat încă din primul meci că-și va vinde scump pielea. Meci pierdut la un punct, în ultimele secunde.

A urmat jocul 2 și o spectaculoasă victorie reușită la Târgoviște, astfel că partida decisivă s-a tramsferat la malul Mării Negre. Unde fetele lui Tănase au luptat de la egal cu gazdele, până în ultimele secunde, când au cedat din nou frustrant (66-71). CSM-ul târgoviștean a condus în multe momente, având în Juliunn Redmond un lider în formă maximă, cu 31 de puncte reușite.

Din păcate, nu au fost suficiente, iar Constanța va juca în premieră cu titlul pe masă, după ce a câștigat, tot în premieră, Cupa României, după o finală cu Târgoviște. În cealaltă semifinală, campioana ultimelor multe ediții, Sepsi SIC Sf. Gheorge, a cedat în jocul decisiv de pe teren propriu, cu FCC UAV Arad. În ciuda acestui eșec, CSM Târgoviște este aproape să încheie un sezon cu mult peste așteptări, în care a pătruns până în ultimul act al Cupei României, urmând să joace pentru medaliile de bronz în campionat, cu Sepsi.

Sunt rezultatele frumoase, importante, care au readus rapid clubul târgoviștean în elita baschetului feminin românesc. În semifinale va evolua astăzi și echipa de volei feminin a municipalității, cu CSO Voluntari, adversar în fața căruia a cedat la Târgoviște, în primul joc. Un succes la Voluntari ar prelungi duelul, iar CSM ar redevi favorită la calificarea în finală, acolo unde a evoluat și sezonul trecut, cu Volei Alba Blaj.

Amintesc că echipa târgovișteană a câștigat un trofeu în acest sezon, Cupa României. Iată că, după mulți ani, echipele de baschet și de volei ale urbei reușesc să confirme, braț la braț, în competițiile interne.

 

 

C.M.