21.01.2020 00:10

Artele marțiale, pasiunea familiei Marin

Artele marțiale, pasiunea familiei Marin
Galerie foto

❚ Marius Mihai Marin este fondatorul Clubului Sportiv Marian Marius Mihai Martial Arts Târgoviște, dar și tatăl a trei sportivi de valoare, George Mihai Marin, Ovidiu David Marin și Alexandru Gabriel Marin, toți cu medalii în sportul pe care îl practică. ❚ „N-am bătut pe nimeni pe stradă, nu am făcut scandal, artele marțiale înseamnă disciplină, o viață controlată, lipsită de vicii. Un practicant de arte marțiale trebuie să fie complet”, a vorbit primul Marius Mihai Marin ❚ „Din ce îmi spunea tata, încă de când mic, în fașă, când făcea el antrenament, dădeam din mâini și picioare”, a spus George Mihai Marin ❚ „E o ambiție când luptăm între noi, pentru că dacă nu era această ambiție, nu ajungeam atât de sus”, a transmis și Ovidiu David Marin

 

COSMIN SAVA

 


 

Cu o mulțime de medalii câștigate în competițiile naționale de K1, Kickboxing, MMA sau Wushu Kungfu, familia Marin reprezintă un nume important în sportul dâmbovițean. Marius Mihai Marin este fondatorul Clubului Sportiv Marian Marius Mihai Martial Arts Târgoviște, dar și tatăl a trei sportivi de valoare, George Mihai Marin, Ovidiu David Marin și Alexandru Gabriel Marin, toți cu medalii în sportul pe care îl practică. Cu toții au aceeași pasiune, artele marțiale, și se ghidează după principiile acestora și în viața extrasportivă, transmițând că disciplina este cea mai importantă.

Marius Mihai Marin: „ Întotdeauna vor fi dispute și orgolii”

„Când am văzut prima dată filme cu arte marțiale, aveam cinci sau șase ani, mi-am dorit foarte mult să știu să fac ceea ce vedeam acolo. Eu am început cu box, aici în Târgoviște, la domnul Tincău, un maestru excelent. Apoi am început să fac karate, am ajuns aproape de centura neagră, mi-am dezvoltat propriul meu stil de luptă. Am practicat apoi Wushu Kungfu, după care am fost în armată, am participat printre primii sportivi din țară la arte marțiale mixte, în 1995-1996. Am fost campion național de Wushu Kungfu, am centura neagră în Freestyle Kungu 4 Dani și 2 Dani în Wushu Kungfu. Dacă ne uităm la istoria artelor marțiale, mama artelor marțiale este Wushu Kungfu. Întotdeauna vor fi dispute și orgolii, unii vor să fie mai buni decât tine, dar să fie mai buni în competiție, nu cu golănisme. N-am bătut pe nimeni pe stradă, nu am făcut scandal, artele marțiale înseamnă disciplină, o viață controlată, lipsită de vicii. Un practicant de arte marțiale trebuie să fie complet”.

George Mihai Marin: „Tatălui meu îi datorez totul”

„Datorită tatălui am ajuns unde sunt, îi datorez totul. Din ce îmi spunea el, încă de când mic, în fașă, când făcea el antrenament, dădeam din mâini și picioare. Când nu sunt în perioada precompetițională stau în sală cel puțin două ore, dar când mă pregătesc pentru competiție, fac și câte două antrenamente pe zi, cel puțin două ore și jumătate sau trei la un antrenament. E obositor, dar e vorba de ambiție. E normal să ai emoții, dar când ești pe saltea uiți de tot, te gândești doar la luptă. E o plăcere foarte mare atunci când mi se cântă imnul României la meciurile internaționale”, s-a destăinuit.

Ovidiu David Marin: „Suntem toți la fel de buni”

„Ne motivăm unul pe altul, să fim cei mai buni. Sunt clasa a 12-a și mă ajută acest sport, pentru că dacă nu îl făceam, poate nu eram atât de atent. Prefer Wushu Kungfu, este cel mai complet dintre toate. E o ambiție când luptăm între noi, pentru că dacă nu era această ambiție, nu ajungeam atât de sus. Suntem toți la fel de buni. Am avut foarte rar probleme pe stradă, evităm astfel de lucruri. Nu este ușor să faci sport de performanță, norocul meu e că am o familie de sportivi”, a vorbit și Ovidiu David Marin.