26.11.2021 00:17

Arendașii... cu ochii pe terenurile agricole

Arendașii... cu ochii pe terenurile agricole
Galerie foto

*„Zilnic se eliberează avize de vânzare, iar majoritatea terenurilor care sunt scoase la vânzare sunt cumpărate de către societățile care exploateză terenuri în zonă”

 

La nivelul județului Dâmbovița se constată o activitate constantă de vânzare a terenurilor agricole, iar cumpărătorii sunt de regulă arendașii, respectiv asociațiile agricole care activează pe raza localităților. Înstrăinarea acestor terenuri nu se poate face fără avizul Direcției Agricole Dâmbovița, care eliberează  zilnic astfel de documente. Partea bună a lucrurilor este că în acest fel se ajunge la comasarea rapidă a terenurilor agricole, ceea ce face ca și exploatarea lor să fie mult mai ușoară și eficientă.   

„Terenurile scoase la vânzare sunt cumpărate de societăți care exploateză terenuri”

,,Încă se mai vând și se mai cumpără terenuri agricole în județul Dâmbovița... Am observat că zilnic se eliberează avize de vânzare, iar majoritatea terenurilor care sunt scoase la vânzare sunt cumpărate de către societățile care exploateză terenuri în zonă... Ideea este că, într-adevăr, prin această regulă de vânzare, cu dreptul de preemțiune, terenurile se duc spre comasare către cei care le administrează deja. Contractele de arendă se întocmesc la primărie, deci administrațiile locale dețin evidența contractelor de arendă... la nivel de localitate. Avem și noi, la Direcția Agricolă Dâmbovița, o situație, pe fiecare localitate, cu societățile respective, pentru că vin și la noi... Sunt zile în care eliberăm 2-3 avize de vânzare, sunt zile cu un singur aviz, dar și zile cu mai multe avize eliberate. Media este de 2-3 avize pe zi”, ne-a declarat ing. Viorel Cigăran, directorul Direcției Agricole Dâmbovița.

 

Violeta Stanciu