09.09.2021 00:16

Ala bala portocala, fâs!

Ala bala portocala, fâs!
Galerie foto

Îmi rog cititorii să-mi ierte neinspirata, deloc academica alegere a titlului acestui editorial. Dar ce se întâmplă în aceste zile în aiurita noastră clasă politică m-a obligat, volens-nolens, să-l folosesc. Și, de bună seamă, că-mi dați crezare văzând/constatând și dumneavoastră uluiți ce bulibășală este în viesparul politic mioritic în care nimeni nu se mai înțelege cu nimeni, românii rămânând cu buzele umflate și alegându-se cu oalele sparte.

Păi, cum să scapi de guvernul lui Iohannis, căci așa ceva este, Cîțu fiind doar locotenentul care răspunde cuminte la ordin, dacă alianța de conivență AUR-USR/PLUS, după ce cu „mânie proletară” a introdus o „moțiune de cenzură” și datorită useroplusiștilor de a mai rămâne puțintel la Palatul Victoria, ăștia fiind, de fapt, ațâțătorii „rebelului”, au dat un pas înapoi, iar PSD a zis că dă cu semnătura pe lista de susținători ai moțiuni, apoi a zis pas. Deci, ala bala portocala fâs!

Este adevărat că, apelând la interesele fiecărui „conspirator” și la „nepotrivirea de caracter”, nu se știe ce s-ar fi petrecut dacă Vasile Florin Cîțu ar fi fost alungat de pe scaunul de premier îmreună cu toată gașca sa guvernamentală. Oricum, previzibil, s-ar fi luat la bătaie ca să apuce fiecare câte ceva din ciolanul Puterii. Așa că depunerea oficială a moțiunii s-a amânat cu două săptămâni sau niciodată.

Clar, avem lipsă la apel autentici români politici. Să zici că vrei să-l trimiți la plimbare pe Cîțu și să-ți iei și avânt pe chestia asta, pe urmă să te răsucești, precum un zbârnel că, haideți să vedem ce-o fi și cum o fi la congresul „de dare de seamă și alegeri” al PNL, iar social-democrații, c-o fi așa și pe dincolo și uite că, i-au îngăduit lui Iohannis o „pauză de respirație”, e de tot râsu – plânsu, un circ ieftin și, ca atare, o imensă dezamăgire pentru românii amărâți și lăsați cu ochi-n soare. Este o rușine. Deci, rămâne cum am spus. Ala bala portocala, fâs!

George Coandă