27.01.2023 00:10

Adrian Pătulea a preluat Gloria Bucșani

Adrian Pătulea a preluat Gloria Bucșani
Galerie foto

*  „Voi juca și eu, fac ce trebuie și în acest sens. Competiția este interesantă și va crește ca atractivitate, prin implicarea unor fotbaliști care au activat la un nivel important”, a transmis unul dintre cei mai prolifici atacanți dâmbovițeni din ultimele două decenii

 

Foarte atractivă în prima ei parte, Liga a 4-a propune un retur de campionat de-a dreptul spectaculos. Nume importante au fost atrase de cluburi dâmbovițene din primul eșalon județean. Destul de ridicat, interesul pentru Liga a 4-a a explodat după transferul lui Cristian Cherchez, golgheterul all-time al Chindiei, la campioana județeană Roberto Ziduri, unde va avea și rol de antrenor secund. Sarcini duble, de antrenor și jucător, va avea și Adrian Pătulea, un alt fotbalist trecut prin Liga 1, care va conduce Gloria Bucșani.

Pentru schimbări importante a optat și AFC Brezoaele, echipă preluată de Mădălin Ioniță, care va transfera aici mai mulți jucători de la Voința Crevedia, inclusiv străini. Toate echipele de la Liga a 4-a au depus documentația pentru acordarea vizei anuale, inclusiv CSM Fieni, despre care s-a scris că ar avea dificultăți. Antrenorul Ciprian Stăncescu a adus asigurări că nu sunt probleme de continuitate, iar jucătorii care vor părăsi echipa, vor fi înlocuiți cu alții pentru retur. Fieni e departe de locurile retrogradabile, ocupând locul 6, cu 27 de puncte acumulate.

Adi Pătulea, marcator pur sânge

Vom scrie astăzi despre numirea lui Adrian Pătulea (38 de ani) ca antrenor principal la Gloria Bucșani, echipă care a încheiat turul de campionat pe poziția a 13-a, cu 13 puncte câștigate în 15 etape. O altă lovitură de imagine pentru Liga a 4-a, de vreme ce Adi Pătulea are un CV consistent. În dreptul său apar 115 goluri marcate pentru cluburi din Anglia, Cipru și România, la noi contibilizându-le doar pe cele din primele ligi (FCM Târgoviște, Petrolul Ploiești, Astra Ploiești, Farul Constanța, CSMS Iași, FC Vaslui, Academica Argeș și Flacăra Moreni).

Pătulea a evoluat în alte campionate, pentru Lincoln City, Leyton Orient, Hayes&Yeading United, Hereford United (Anglia), FC Pafos, Alki Oroklini sau Omonia Aradippou (Cipru), prinzând un transfer și în Emiratele Arabe Unite, la Al Hamryia. În ultimii ani, a cochetat inclusiv cu echipe fruntașe de la Liga a 4-a din Dâmbovița, precum Gloria Cornești sau Străjerii Târgoviște.

„Am luat cu mine câțiva jucători serioși”

„Am realizat că nu-mi place să fac altceva în afară de fotbal. A venit această ofertă, de la Gloria Bucșani, și i-am dat curs cu inima deschisă. Îmi place implicarea băieților, urmând să lucrăm și la alte aspecte. Am luat cu mine câțiva jucători serioși, suntem în discuții și cu alții, ne pregătim pe toate planurile. Voi juca și eu, fac ce trebuie și în acest sens. Competiția este interesantă și va crește ca atractivitate, prin implicarea unor fotbaliști care au activat la un nivel important”, a transmis Adi Pătulea.

 

 

C.M.