08.06.2023 00:16

„Vrem salarii cuvenite prin lege! Vrem respect pentru pensionarii militari”!

„Vrem salarii cuvenite prin lege! Vrem respect pentru pensionarii militari”!
Galerie foto

*Joi, 8 iunie, ora 11.00, polițiștii vor picheta Reprezentanța în România a Comisiei Europene

 

Fierbere mare în sistemul bugetar unde mai nimeni nu este mulțumit de salariul pe care îl primește! Sindicatele din poliție nu se lasă și își cer drepturile, dar și să fie respectați! Consecvenți angajamentelor lor din ultima perioadă, sindicaliștii din acest domeniu au revenit în stradă, pentru a apăra drepturile și interesele polițiștilor, personalului contractual și ale pensionarilor militari!

Potrivit liderului de sindicat din Poliția Dâmbovița, Florin Bălan colegii de la nivel național au notificat Primăria Capitalei, pentru  organizarea unor forme de protest, pe tot parcursul lunii curente (dacă va fi nevoie) și, alături de alți parteneri sindicali din familia ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, s-au reluat manifestările, începând, miercuri, 7 iunie 2023, ora 11,00, la sediul Camerei Deputaților, for legiuitor decizional în ceea ce privește proiectul denumit Plx 244/2023, care aduce unele modificări ale legislației vizând pensiile de serviciu, inclusiv la Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

„În acest context, am solicitat și discuții cu membrii Comisiilor de Muncă și de Buget-Finanțe, dar și cu conducerea Camerei Deputaților, pentru a le prezenta considerațiile SNPPC pe marginea acestui proiect legislativ (justificat, de către coaliția politică aflată la putere, de necesitatea îndeplinirii reformelor asumate prin PNRR), proiect care a asimilat pensiile militare de stat - reglementate distinct, în forme similare, în toate statele membre NATO/UE și datând în România încă de pe vremea Domnitorului A.I. Cuza - cu cele 6 sisteme de pensii de serviciu menționate în Partea I din PNRR, capitolul privind Reforma sistemului public de pensii și a Casei Naționale de Pensii Publice. În continuarea demersului nostru pe această linie, joi, 8 iunie, ora 11,00, vom picheta Reprezentanța în România a Comisiei Europene”, se arată arată în comunicatul de presă emis de Biroul Executiv – FSNPPC și transmis de liderul de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan.

 

 

Violeta Stanciu