25.05.2022 00:17

„Stațiile de cale ferată nu sunt vândute și nu se vând”

„Stațiile de cale ferată nu sunt vândute și nu se vând”
Galerie foto

*„În general politica Companiei Naționale, indiferent de vreme, a fost să valorificăm prin închiriere, niciodată nu am vândut bunul propriu, iar bunul statului nici atâta”

 

După intrarea în declin a transportului feroviar, care a avut mult de pierdut în urma dezvoltării transportului rutier, multe dintre stațiile de cale ferată au fost închiriate de către salariații CFR și transformate ulterior în locuințe. În această situație se află stațiile Văcărești, Cazaci, Bănești... de pe ruta Târgoviște – București. În ceea ce privește statutul juridic al acestor clădiri, Ion Simu, directorul Companiei Naționale CFR SA a declarat recent la Târgoviște că stațiile și haltele de cale ferată nu vor face niciodată obiectul vânzării, ci doar al închirierii.

„Vreau să vă spun că toate stațiile de cale ferată din cadrul Companiei Naționale CFR SA sunt în domeniul privat al companiei și nu sunt vândute. Stația sau halta de mișcare unde există personal de specialitate reprezintă altceva. Referitor la aspectul stațiilor, odată cu introducerea trenului metropolitan, din punctul meu de vedere vom face reparații și igienizări asupra clădirilor de călători și asupra peroanelor pentru o facilitate la urcarea/coborârea călătorilor din trenuri. Stațiile de cale ferată nu sunt vândute și nu se vând. Au fost vândute câteva locuințe care aveau calitatea de locuințe de serviciu prin anii 2000, dar de atunci nu... În general politica Companiei Naționale, indiferent de vreme, a fost să valorificăm prin închiriere, niciodată nu am vândut bunul propriu, iar bunul statului nici atâta pentru că avem și terenuri și proprietăți publice”, a declarat directorul Companiei Naționale CFR SA, Ion Simu în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o la Târgoviște.

 

 

Violeta Stanciu