10.12.2021 00:17

„Revenirea la statul social este proiectul PSD de la care pornim în guvernare”

„Revenirea la statul social este proiectul PSD de la care pornim în guvernare”
Galerie foto

*„Dacă vrem să reconstruim România, fără solidaritate socială, fără un stat eficient, organizator al acestei solidarități, nu putem face nimic’’

 

Deputatul  PSD Dâmbovița Ionuț  Vulpescu a explicat, la ultima conferință de presă de la PSD Dâmbovița, ,,de ce a intrat PSD acum la guvernare?’’ Concluzia trasă de parlamentar este că social democrații au intrat la guvernare pentru a schimba prioritățile acesteia…  în plan social.

„Doresc să fac câteva observații, care răspund întrebării «De ce a intrat PSD acum la guvernare?» Știți că eu personal, PSD, membrii și simpatizanții noștri au fost, și rămân, foarte critici în privința guvernării libertariene, promovate, timp de doi ani, întâi de guvernul Orban, apoi de Guvernul Cîțu. Guvernare Cîțu care a dus, practic, la un colaps economic, social și administrativ. Reafirm un lucru, care devine tot mai evident în lume, dar care în România tinde să devină un subiect tabu: domeniul social.

Viitorul democrației, până la urmă, se joacă în plan social…. Dacă vrem să reconstruim România, fără solidaritate socială, fără un stat eficient, organizator al acestei solidarități, nu putem face nimic. Reamintesc: în Constituție România este definită ca stat social, nu ca stat libertarian. Și, după ani de conlucrare și de conviețuire politică pașnică, zic eu, cu liberalii, nu mi se par niște ireductibili ai libertarianismului. Sunt și ei conștienți că lucrurile se joacă în plan social.

Noi vrem să credem că putem construi de durată plecând de la acest principiu. Repet: social e mai mult decât măriri de salarii și de pensii. Revenirea la statul social este proiectul PSD de la care pornim în guvernare. Este în logica binelui comun. Cum vom face asta? Împreună cu partenerii de guvernare, prin construirea consensului în legătură cu reformele necesare atingerii acestui obiectiv. Politica bazată pe confruntare ne-a făcut mult rău. Noi, în PSD, am învățat lecția asta, motiv pentru care suntem la guvernare, în loc să stăm liniștiți pe malul apei, privind la adversari...’’, a declarat deputatul PSD Dâmbovița, Ionuț Vulpescu în cadrul conferinței de presă de la PSD Dâmbovița.

Violeta Stanciu