03.12.2021 00:15

„Problemele în Poliție au rămas la fel”

„Problemele în Poliție au rămas la fel”
Galerie foto

*„Cei mai mulți polițiști doresc să se pregătească din toate punctele de vedere, dar nu au unde. Chiar dacă s-a făcut un pas și s-a înființat un serviciu de pregătire mai avem destul până la a face rost de dotarea necesară și mai ales de spațiile unde să se facă pregătirea. Sunt lipsuri mari la sălile de sport, la poligoane...’’

 

Probleme vechi, nerezolvate de ani de zile, în sistemul polițienesc! Dotarea, salarizarea, lipsa spațiilor de pregătire sunt numai câteva dintre deficiențele care ne-au fost semnalate de liderul de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan. Acesta susține că în zonele țării dezvoltate din punct de vedere economic, unde posibilitățile de angajare și de salarizare sunt foarte bune, tinerii nu se mai înghesuie să vină în Poliție, pentru că, mai spune acesta, un polițist care lucrează în stradă este plătit mai prost decât un muncitor de pe șantier. 

„Problemele au rămas la fel... în Poliție. Stăm prost cu dotarea, salarizarea este praf, salariul unui polițist pe care îl vedem pe stradă este mai mic decât salariul unui muncitor pe șantier. În aceste condiții, ce putem să mai spunem despre pretențiile cetățeanului de rând de a avea acces la un nivel de securitate sporită, pentru că, să știți, sunt zone dezvoltate economic unde nu se înghesuie nimeni să mai vină la Poliție. Dacă la noi avem candidați foarte mulți pentru școlile de Poliție, în alte județe... sunt puțini.

Mai avem și o problemă, să vedem câți vor rămâne în sistem când vor vedea cam ce înseamnă... a lucra la Poliția Română și care este adevărul. Nu știu dacă ați văzut acel filmuleț care circulă pe media unde se arată exact dotarea polițistului dar și faptul că nu are unde să se pregătească... Este limpede că cei mai mulți polițiști doresc să se pregătească din toate punctele de vedere, dar nu au unde. Chiar dacă s-a făcut un pas și s-a înființat un serviciu de pregătire mai avem destul până la a face rost de dotarea necesară și mai ales de spațiile unde să se facă pregătirea. Sunt lipsuri mari la sălile de sport, la poligoane...

Desigur, în timp, există soluții și sper să se găsească cele mai bune soluții ca să se poată continua și activitatea de încadrare și cea de pregătire. Marea problemă este aceeași, lipsa banilor, pentru că nu se alocă fondurile necesare, salariile se calculează în continuare în mod ilegal după o legea abrogată la nivelul anului 2009. Ori nu poți să oferi un salariu mic unui polițist care își pune zilnic viața în pericol”, a declarat liderul de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan.

 

 

Violeta Stanciu