14.04.2022 00:16

„O să avem o masă mai săracă anul acesta de Paște”

„O să avem o masă mai săracă anul acesta de Paște”
Galerie foto

*Crescătorii de animale anunță că prețul mieilor va fi cu 30% mai mare față de anul trecut, deoarece a crescut  prețul pentru hrană

 

Au rămas mai puțin de două săptămâni până la cea mai mare sărbătoare a creștinătății, Învierea Domnului Iisus Hristos. La fel ca în fiecare an, carnea de miel este la mare căutare, fiind o tradiție acest aliment. Totuși, se pare că de la an la an devine tot mai scumpă, iar mulți români, fie își cumpără mai puțin, fie își iau gândul că vor avea carne de miel la masa de Paște.

Crescătorii de animale anunță că prețul mieilor va fi cu 30% mai mare față de anul trecut, deoarece a crescut  prețul pentru hrană. Anul trecut, mieii vii s-au vândut cu 30 de lei kilogramul, iar acum, prețul pentru aceeași cantitate depășește 40 de lei. Reporterii cotidianului nostru au vorbit cu mai mulți dâmbovițeni despre acest subiect, întrebându-i dacă își permit anul acesta să aibă la masa de Paște și carne de miel?

 

*Destul de greu, să vă spun sincer anul acesta, în piață văd că nu a apărut, nu știm dacă o să apară, iar la supermarket e foarte scump. Am văzut și cu 35 de lei kilogramul carne de miel și erau mai mult de două săptămâni până la Paște.

*Ne permitem, dar foarte puțin. Uitați că guvernanții noștri au promis că ne măresc pensiile, ne-au dus cu vorba doi ani de zile. Nici de sărbători nu ne ajută, le dă vochere doar celor care au venit mic…păi e normal așa ceva? Sunt privilegiați cei care au contribuit puțin. Ce să vă răspund…îmi voi lua carne de miel, dar ca să avem și noi ce trebuie pe masă pentru Paște, o să facem eforturi foarte mari.

*Voi lua puțină carne că o să ne vină și copiii la masa de Paște, altfel nu luam. Am văzut la televizor că o să crească mult prețurile, dumneavoastră îmi spuneți că va fi undeva la 40 de lei kilogramul. Dacă așa va fi, o să avem o masă mai săracă de Paște anul acesta. Asta e, le mulțumim politicienilor.

*Nu cred că mai luăm, pentru că e foarte scumpă, cel puțin așa se aude. Sunt doar eu cu soțul, copiii ne sunt plecați, deci pentru doi inși nu are rost să dăm banii. Ciocnim un ou și asta e, am făcut Paștele. Mă întreb cum sărbătorește domnul Cîțu Paștele?

*S-a scumpit carnea pentru că au crescut mult prețurile și la cereale. Crescătorii nu au ce face, în curând nu o să mai crească nimeni miei sau porci, pentru că nu se va merita. Nu îmi permit să iau foarte mult, o să îmi iau mai mult de poftă.

*Nu știu, acum ne ducem și noi prin magazine să vedem ce mai este, să ne facem o idee. Puțină carne de miel trebuie să ai, dar da, văd că s-a scumpit foarte mult. Totul în jurul nostru se scumpește și veniturile sunt tot mici. Ce vor ăștia să ne facă…nu știu.

 

După cum se poate observa, mulți dâmbovițeni își fac  griji de prețurile care se anunță pentru carnea de miel, aceasta fiind considerată deja un lux pentru mulți oameni.

 

 

Ștefan Khalil