06.10.2023 00:19

„Marea dictare”, eveniment inedit la Târgoviște

„Marea dictare”, eveniment inedit la Târgoviște
Galerie foto

*Elevi, părinți, profesori și toți cei prezenți au avut ocazia să participe la acest eveniment deosebit, care a promovat valoarea învățării, dar și a dezvoltării personale

 

Ieri, joi, 5 octombrie, municipiul Târgoviște a găzduit un eveniment educațional inedit cu ocazia Zilei Mondiale a Educației. Sub numele de „Marea Dictare”, Școala Coresi și Primăria Târgoviște au colaborat pentru a organiza un exercițiu de dictare desfășurat în Piața Mihai Viteazul. Textul a fost dictat de către celebra scriitoare Doina Rusti.

La eveniment au mai luat parte reprezentanții Primăriei Târgoviște, city managerul Gabriel Boriga și viceprimarul Monica Ilie. De asemenea, a fost prezent ministrul Secretar de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, fost inspector școlar general în Dâmbovița managerul Bibliotecii Județene, Agnes Erich și actualul inspector școlar general, Adriana Tudose.

Această inițiativă neobișnuită a adus împreună comunitatea locală pentru a sărbători educația și cultura într-un mod aparte. Elevi, părinți, profesori și toți cei prezenți au avut ocazia să participe la acest eveniment deosebit, care a promovat valoarea învățării, dar și a dezvoltării personale.

Directorul Școlii Gimnaziale „Coresi”, Georgeta Gogeanu, a făcut prezentările înainte să înceapă „Marea Dictare”, transmițând și câteva cuvinte. „Nelson Mandela spunea «Cea mai puternică armă care poate schimba societatea, este educația». Evenimentul «Marea Dictare» și-a propus să atragă atenția tuturor cât de importantă este educația și ce profunzime are acest cuvânt.  Acest eveniment nu ar fi fost posibil dacă nu ar avut alături oameni din diverse domenii de activitate și preocupați de acest domeniu. Astfel, vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat pentru a face posibilă întâlnirea noastră de astăzi” a declarat Georgeta Gogeanu.

 

 

Ștefan Khalil