30.01.2023 00:14

„În plin război, industria de Apărare a României are sub 30% comenzi”

„În plin război, industria de Apărare a României are sub 30% comenzi”
Galerie foto

*„Războiul din Ucraina ne-a arătat că ce spunea Bucuroiu, cu ani în urmă, tovarășilor generali, se adeverește, când încercau ei să mă învețe că nu se mai fac războaie cu tancuri, tunuri și transportoare”, este constatarea tristă a liderului de sindicat din industria de Apărare, Constantin Bucuroiu

 

Războiul din Ucraina i-a trezit la realitate?! Se pare că nu! Liderul de sindicat din industria de Apărare a țării, Constantin Bucuroiu și-a exprimat revolta și nemulțumirea față de unii ofițeri și generali ai Armatei Române, care s-au transformat peste noapte în analiști militari și vorbesc prin studiourile de televiziune despre importanța tancurilor și a transportoarelor blindate pe câmpurile de luptă din Ucraina! Supărarea cea mare a sindicalistului morenar constă în faptul că acești oameni, din postura de ofițeri activi, în urmă cu ani de zile, militau pentru închiderea capacităților de producție de transportoare, și nu numai, spunând că acum războaiele nu se mai poartă cu mijloace clasice, ci cu mijloace moderne, electronice.       

,,2023 - în plin război, industria de Apărare a României are sub 30% comenzi. Mă  uit și mă crucesc când văd  la tv ofițeri, generali care analizează ce înseamnă pentru Ucraina tunurile, tancurile, transportoarele blindate, etc. Mă gândesc cum în 1997-2005 ne spuneau: « băi liderilor de sindicat, băgați-vă mințile în cap, războaiele nu se mai poartă cu tunurile, aruncătoare, tancuri, acum sunt rachete, elicoptere, bombe inteligente». Și România nu mai are nimic. Războiul din Ucraina ne-a arătat că ce spunea Bucuroiu, cu ani în urmă, tovarășilor generali, se adeverește, când încercau ei să mă învețe că nu se mai fac războaie cu tancuri, tunuri și transportoare. Actualul război din Ucraina ne-a demonstrat contrariul”, este constatarea tristă a liderului de sindicat din industria de Apărare, Constantin Bucuroiu, președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA). Apărarea, de bine de rău, există, nu a fost distrusă și aruncată la fier vechi, ca celelalte industrii din România, cu toate că acestea erau interdependente între ele. De asemenea, Constantin Bucuroiu își exprimă speranța că, de data aceasta, CSAT va lua în considerare strategia pentru industria de apărare înaintată de ASIAA anul trecut.

 

 

Violeta Stanciu