23.02.2023 00:11

„Glasul publicistului” Florenț Mocanu

„Glasul publicistului” Florenț Mocanu
Galerie foto

Vineri, 17 februarie a.c., Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” din Târgoviște a fost gazda unui eveniment editorial dublat și de unul jurnalistic. Evenimentul a fost prilejuit de lansarea volumului de editoriale „Glasul publicistului”, semnat de jurnalistul Florenț Mocanu, și de aniversarea a două decenii de la apariția „Gazetei Munteniei”, așa cum se intitulează „publicația periodică de informație social-economică”, al cărei fondator este același om de presă.

Cei care au luat cuvântul la acest dublu eveniment, jr.dr. Vasile Ivan Ivanoff, universitar, realizator de emisiuni la televiziunea Bazar Media, moderatorul relevantului moment cultural pr.dr. Marian Robert Puiescu, consilier eparhial la Arhiepiscopia Târgoviștei, și prof.dr. George Coandă, președintele Filialei „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), președinte al Juriului de Onoare, disciplină și arbitraj al aceleași Uniuni, au pus în evidență calitățile curajoase de editorialist onest și obiectiv relevate și de cele 80 de luări de atitudine diversificate tematic, reunite între coperțile celui de-al patrulea volum al lui Florenț Mocanu, cât și efortul tenace și asumat de a edita o gazetă cu ecart regional.

Doamna Teodora Marin, reprezentantă a Consiliului Director al UZPR, i-a acordat „Gazetei Munteniei”, în numele președintelui Uniunii, o „Diplomă de excelență”, la împlinirea celor două decenii de existență, „pentru promovarea și apărarea dreptului la exprimarea liberă a jurnaliștilor”. Este de reținut faptul că majoritatea participanților la eveniment sunt membri târgovișteni ai UZPR.

 

 

G.C.