17.12.2021 00:18

Ședința ordinară CLM Târgoviște, cu scântei

Ședința ordinară CLM Târgoviște, cu scântei
Galerie foto

*Mărul discordiei a fost proiectul de reabilitare al Creșei nr. 16, din Târgoviște, față de care au fost aduse acuzații, demontate ulterior în ședință de conducerea Primăriei Târgoviște

 

 

Deși se apropie Crăciunul, perioadă în care lumea încearcă să fie mai bună, se pare că spiritul sărbătorilor nu i-a cuprins chiar pe toți consilierii locali, care au fost mai vocali și mai nervoși la ședința ordinară aferentă lunii decembrie, lucru ce nu s-a mai întâmplat de câteva luni bune în întrunirile consilierilor. De această dată, contrele au plecat de la consilierul ales al PMP, David Șăulean, care a început să-i acuze pe cei aflați la conducerea Primăriei că ar fi fost adăugați metri în plus în schița proiectului de reabilitare al Creșei nr. 16, din Târgoviște.

Mai exact, acesta i-a acuzat pe edilii locali că cei 1000 de metri, cât ar avea de fapt suprafața creșei, cu tot cu împrejmuire, ar fi fost trecuți în proiect peste 4000 de metri pătrați. Viceprimarul Cătălin Rădulescu i-a răspuns că măsurătoarea ar fi fost făcută de constructor, dar sub nicio formă nu s-au trecut atât mulți metri în plus la acest proiect. Primarul Daniel Cristian Stan i-a transmis că nu se pot adăuga metri pe un proiect și că îl va da în judecată pe consilierul PMP, David Șăulean, pentru toate acuzațiile pe care le-a adus Primăriei Târgoviște, de când ocupă funcția de ales local.

În cele din urmă, proiectul a fost adus în sala de ședințe, unde cei din conducerea Primăriei Târgoviște i-au explicat pas cu pas consilierului cum s-a făcut măsurătoarea pentru spațiul Creșei 16, dar se pare că acesta nu a fost lămurit pe deplin. Discuția a început la punctul 27 de pe ordinea de zi, proiect ce prevedea includerea în evidența patrimonială a municipiului Târgoviște, a obiectivului de investiții ,,extindere, reabilitare și consolidare a Creșei 16.”

Totuși, proiectul a trecut mai departe, fiind aprobat de 17 consilieri, din 18, singurul care a votat împotrivă fiind consilierul David Șăulean. Toate proiectele de pe ordinea de zi au fost aprobate în majoritate sau cu unanimitate de voturi.

Taxa de habitat crește cu 50%

Tot în ultima ședință a CLM a fost votat și proiectul privind aprobarea la nivelul municipiului Târgoviște a cuantumului taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru anul 2022. Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat că jumătate din majorarea taxei de habitat va fi suportată de la bugetul local. Astfel, în municipiul Târgoviște, taxa va fi redusă cu 6, respectiv 3 lei, față de restul județului, a mai completat primarul.

 

Ștefan Khalil