18.01.2022 00:16

49 de clase din Dâmbovița suspendă activitatea

49 de clase din Dâmbovița suspendă activitatea
Galerie foto

*Numărul infectărilor în rândul elevilor este din nou în creștere

 

COVID-ul începe să facă ravagii în școli: alte 49 de clase din județ suspendă activitatea cu prezență fizică! Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, în săptămâna 10-14 ianuarie  au fost confirmați pozitivi cu virusul Sars-CoV-2 nu mai puțin de 77 de elevi și 27 de cadre didactice. Astfel, situația epidemiologică la nivelul unităților preșcolare și școlare din județ se înrăutățește, media numărului de infectări crește de la o zi la alta, și implicit și de la o  săptămână la alta.

De asemenea, specialiștii spun că valul cinci al pandemiei este încă la începuturile sale, lucru care ar putea duce din nou la școala online. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a anunțat că elevii vor trece la învățământul online în momentul depășirii gradului de ocupare de 75% din paturile COVID ale spitalelor din județ. De altfel, și inspectorul general din Dâmbovița, Cătălina Homeghiu a transmis că de acum încolo,  cursurile fizice dintr-o clasă se vor suspenda la existența a trei cazuri confirmate cu Covid și nu a unuia singur.

„Elevii carantinați continuă procesul de învățământ în sistem online”

„La apariția a trei cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-un interval de 7 zile consecutive la nivelul unei clase/grupe de studiu, cursurile cu prezență fizică la nivelul clasei/grupei respective se suspendă pentru o perioadă de 10 zile începând cu ziua următoare confirmării celui de-al treilea caz. Măsura suspendării la nivelul clasei/grupei este dispusă prin decizie a consiliului de administrație al unității de învățământ. Preșcolarii/elevii carantinați și cei din grupele/clasele sau unitățile de învățământ preuniversitar/conexe care au cursurile cu prezență fizică suspendate continuă procesul de învățământ în sistem online”, a transmis inspectorul general al IȘJ Dâmbovița, Cătălina Homeghiu.

Ștefan Khalil