21.11.2022 00:14

200 de fermieri înscriși în Programul pentru cartofi

200 de fermieri înscriși în Programul pentru cartofi
Galerie foto

În acest an, nu mai puțin de 200 de fermieri au accesat Programul de minimis la cartofi. Specialiștii din cadrul Direcției pentru Agricultură (DAJ) Dâmbovița au efectuat mai multe vizite în teren pentru a verifica dacă solicitanții îndeplinesc toate criteriile pentru a putea beneficia de subvenții. Potrivit directorului instituției, Vlad Pătrașcu, data limită pentru depunerea documentelor pentru producția comercializată este până pe 29 noiembrie 2022. Programul minimis de cartofi este la primul an de implementare.

„În ceea ce privește situația programului de minimis de cartofi, putem spune că avem 200 de solicitanți înscriși în program, dintre care 114 persoane fizice, patru persoane juridice și 82 alte forme ( PF, II etc). Suprafața plantată a fost 596 de hectare. 192 de solicitanți livrează cartofi, dintre care 130 au depus decont la noi”, a transmis directorul DAJ Dâmbovița, Vlad Pătrașcu.

Totodată, conducerea Direcției Agricole a oferit detalii și despre situația de legume, ciclul II din acest an, dar și despre programul de usturoi, pentru care s-au înscris zeci de solicitanți și a fost plantată o suprafață de aproximativ 33 de hectare la nivelul județului Dâmbovița.

 

 

Ștefan Khalil