Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro30.11.2015 00:19

Săptămâna trecută, la Târgoviște


A A

Zilele Bibliotecii Județene "I.H. Rădulescu"

Zilele Bibliotecii Județene
Manifestările s-au bucurat de un public numeros, la toate momentele

GEORGE COANDĂ


Continuând o frumoasă tradiție, Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu” și-a marcat - joi, 26, și vineri, 27 noiembrie a.c. -propria sărbătoare.

Astfel Zilele Bibliotecii, despre care directorul său, Agnes Erich, a ținut să precizeze în deschiderea manifestării, că răspund provocărilor lumii de azi, din ce în ce mai tehnologizate de electronizarea procesului de cunoaștere, au reținut atenția prin câteva momente de program pe care le amintim. 26 noiembrie:

􀁺 Manifestarea bibliotecară a fost salutată, dorindu-i-se succes, prin mesajele adresate de ÎPS dr. Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei – transmis de pr.dr. Robert Puiescu, consilier arhiepiscopal, și de prof.univ.dr. Mircea Regneală (Asociația Națională a Bibliotecilor), de scriitorul Mihai Stan - președintele Societății Scriitorilor Târgovi șteni și dr. Octavian Mihail Sachelarie - directorul Bibliotecii Județene „D. Golescu” din Pitești.

􀁺 Acordarea Premiilor Bibliotecii Județene pe anul 2015: Arhiepiscopiei Târgovi ștei - pentru colaborarea rodnică cu Biblioteca Județeană; Bibliotecii Orășenești „Gh.N. Costescu” Pucioasa -pentru cea mai bună activitate; lui Adrian Ionuț Manu - pentru cel mai activ cititor al bibliotecii; lui Marius Nicolae Folea - pentru voluntariatul susținut în sprijinul aceleași instituții.

􀁺 A avut loc apoi o vie dezbatere pe marginea lucrărilor „Tratatul de biblioteconomie”, vol. II (Mircea Regneală, Cristina Popescu), „Templul viselor” (Octavian Mihail Sachelarie), „Cartea veche bibliofilă din colecțiile Bibliotecii Județene «I.H. Rădulescu »” (Agnes Erich, Victor Petrescu, Alexandru Ștefănescu), „Crochiuri literare. Scriitori și publiciști dâmbovițeni (1900-1944)” (Victor Petrescu), „Vechi coduri ale românilor/ Codex targovistensis valachorum” (George Coandă)

􀁺 După-amiază, la Biblioteca „Gh.N. Costescu” Pucioasa, s-au desfășurat lucrările mesei rotunde „Biblioteca publică încotro?”. Lucrările au fost moderate de Luminița Gogioiu, responsabila bibliotecii gazdă. 27 noiembrie:

􀁺 Trupa de teatru Forum a Centrului Europe Direct din Târgoviște a fost viu aplaudată pentru spectacolul „Visul meu e tot ce am”, susținut la Cafeneaua Asociației Naționale a Bibliotecii Publice România – Filiala Dâmbovița; spectacolul a fost jucat în sala de conferințe a Bibliotecii Județene.

􀁺 Binecunoscutul scriitor și jurnalist George Arion a realizat o interesantă incursiune în istoria romanului polițist românesc, prilej cu care a prezentat și cele mai noi apariții editoriale ale Grupului de presă „Publicațiile «Flacăra»”.

􀁺 La filiala pentru copii a Bibliotecii Județene, cititorii de-o șchioapă au participat la o călătorie în universul sadovenian – „Pe urmele Lizucăi”.

􀁺 Și tot la Biblioteca Județeană au fost deschise publicului expozițiile „Curiozități din bibliotecă” și „Inspirație Claude Monet”. Așadar, pe 26 și 27 noiembrie a.c., Târgoviș- tea și Pucioasa au fost martorele unui adevărat regal cultural oferit în dar iubitorilor de carte de către Biblioteca Județeană „I.H. Rădulescu”.

Am remarcat, în aceste vremuri ale invaziei haotice în conștiința colectivă publică a virtualului, numeroși participanți la toate momentele manifestării.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Vizită de suflet la Muzeul "Casa Romanței" din Târgoviște
Pogorârea Duhului Sfânt-lucrare a Sfintei Treimi
Vizită pastorală în protoieria Găești
"Examenul pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a va fi unul sigur"!
Discrepanță mare între învățământul din zona urbană și cea rurală
Licitație de pictură pentru capela Spitalului Orășenesc Pucioasa
Ioan Opriș, istoricul patriot
Sorin Diaconescu și autodepășirea creatoare
Funcționarea unităților de învățământ din ultima săptămână
Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului, sărbătorite la Târgoviște
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România și noile provocări ale busolei geopolitice

GEORGE COANDĂ


Odată aliniată/integrată dispozitivului NATO, România vrând-nevrând joacă militar cum i se ordonă. Dacă, odinioară, reușea să se eschiveze, ba și să zică niet ordinelor comandamentului sovietic al Tratatului de la Varșovia, ei bine, astăzi dacă s-ar încumeta să zică no când primește țidula de la headquarters NATO, asta ar însemna să dea cu tifla Washington-ului și immediately am fi lăsați fără...... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale