Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro15.08.2018 00:20

n judeul Dmbovia, maraton de reabilitri pentru…


A A

Zeci de coli i grdinite neautorizate

Zeci de coli i grdinite neautorizate
Grdinia Ptroaia

*Nu mai puin de 15 coli, inclusiv din municipiul Târgovite, precum i 2 licee tehnologice de la Cojasca i Nucet, se chinuie, pe ultima sut de metri, s obin autorizaiile de funcionare de la ISU i DSP Dâmbovia

*Grdiniele au i ele multe probleme care le împiedic s obin documentaia de autorizare, la 7 uniti din jude, inclusiv din cauza toaletelor care nu respect normele sau... pur i simplu nu exist!

 

 Petre Drguoiu


 

În vacana elevilor, la instituiile din învmântul preuniversitar, se efectueaz lucrri intense de reabilitare i igienizare, precum i finalizarea unor corpuri de cldiri aflate în construcie, deoarece trebuie obinute autorizaiile de funcionare pentru anul colar 2018-2019 de la Direcia pentru Sntate Public i Inspectoratul Judeean pentru Situaii de Urgen „Basarab I” Dâmbovia. Am contactat-o pe prof. Cristina Stroe, inspector colar general adjunct, la sediul Inspectoratului colar Judeean Dâmbovia, pentru prezentarea situaiei actuale i a anselor reale de îmbuntire a acesteia pentru viitorul an colar, al crui debut este la orizontul apropiat, pe 10 septembrie 2018. Foarte importante pentru condiiile normale de activitate ale elevilor i cadrelor didactice, pentru sntatea acestora, sunt reeaua de ap potabil i toaletele, în condiiile în care ultimele se afl, în multe cazuri, în curtea colii.

15 coli i 2 licee, fr autorizaie

Am aflat lista unitilor de învmânt preuniversitar cu probleme, fr autorizaie de funcionare, dintre cele 153 din judeul Dâmbovia care au personalitate juridic, de la prof. Cristina Stroe, inspectorul colar general adjunct, la care consiliile locale lucreaz de zor, pentru a se intra în normalitate. Acestea sunt în ordinea ce ne-a fost prezentat: Liceul Tehnologic Cojasca, Liceul Tehnologic Nucet i colile gimnaziale Ttrani, Cornelu, Gura utii, Drmneti, Corbii Mari, Ciocneti, Comiani, Vcreti, Poiana, Raciu, Rsciei, coala „Grigore Alexandrescu” Târgovite, elaru, Grozveti - Corbii Mari, Ulieti.

Probleme i la grdinie

Pentru învmântul precolar trebuie obinute autorizaii de funcionare la grdiniele cu program normal din localitile: Hanul lui Pal-Ulieti (ridicat de Direcia de Sntate Public Dâmbovia); Grozveti-Corbii Mari (cldire în construcie); Ocnia (sal de grup subdimensionat); Corbii Mari (proces de învmânt derulat în 3 schimburi); nr.5 Geti (grupuri sanitare neconforme); Ptroaia (spaiu nemodernizat, lips toalete); Ttrani (cldire în reabilitare).

 

 

 Comentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Sistemul de supraveghere din Trgovite va fi gata pn la debutul anului colar
BEZNA TRANSPARENEI N ZECI DE PRIMRII
Prefectul ctre toți primarii: "Respectați legile ntocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE N CONSILII LOCALE DIN DMBOVIȚA (II)
EDINE ILEGALE N CONSILII LOCALE DIN DMBOVIA (I)
Cele patru staii pentru vehiculele electrice, funcionale
Criza COVID-19 a lsat elevii fr "Laptele i cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistena social, sub strict monitorizarePolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Judeul Dmbovia - de la trecutul istoric la perspective n secolul XXI (partea a III-a)

i muli au constatat aceast realitate i cu prilejul recentelor „Zile ale judeului Dâmbovia”, zile în care am strbtut acest meleag de ar prin mai multe zri ale sale, prilej de a vedea la faa locului cum de la Potlogiul brâncovenesc i Getiul lui Gheorghe Zamfir, i „orașul aurului negru” Moreni, i Pucioasa, care pstreaz înc amintirea faimosului general Kiselleff, cel ce i-a descoperit... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale