Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.03.2021 00:07

Editorial sportiv:: Lovitura de la colț


A A

Vremuri apocaliptice pentru sport

Vremuri apocaliptice pentru sport

COSMIN SAVA


S-a ajuns până acolo încât, pentru a nu pierde contactul cu sportul de performanță, părinții să le suporte inclusiv costurile testării PCR ale copiilor. Practic, la fiecare 14 zile, aceștia scot din buzunar între 200 și 350 de lei, doar pentru a evalua starea sportivilor în raport cu virusul Sars-CoV-2. Nici măcar așa nu au garanția că puștii vor merge la competiții, întrucât sunt sporturi unde un singur testat pozitiv blochează tot grupul. Câți dintre părinți își permit însă un asemenea sacrificiu financiar? În mod clar, sportul se numără printre domeniile de activitate puternic afectate de pandemie, fără ca statul să intervină cu vreo susținere. Mai mult, Ministerul Sănătății blochează și mai tare fenomenul, de vreme ce nu acceptă testele rapide, recunoscute de DSP, care sunt mult mai ieftine. În aceste condiții, se pierd generații întregi de copii sportivi, performanța dispare și ea, iar bazele sportive zac în paragină. Adevărat că trăim vremuri periculoase, că se îmbolnăvesc și mor oameni, însă nici sacrificarea unor domenii de activitatea nu reprezintă o soluție. Ca idee, mulți se întâlnesc să facă sport, inclusiv în mod organizat, fără să se testeze, iar riscul de infectare este cu mult mai mare, decât atunci când sportul este practicat oficial, cu persoane testate. Federația Română de Fotbal a propus ca testările din fotbalul juvenil și cel amator să fie suportate de către stat. Ar fi o mare gură de oxigen acordată nu doar fotbalului, cât și sportului de masă. Soluții sunt, doar că e mai comod să nu-ți asumi obligații, să nu faci nimic și să aștepți ca pandemia să treacă de la sine. Sunt vremuri apocaliptice pentru sport.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pas important spre semifinale
Ce provocare și-a ales Boriga!
Cezar Papoe câștigă Turneul ITF J60 din Antalya
CSȘ Târgoviște, implicat în multe competiții
Ne-a părăsit Nicolae Guțoiu
Înfrângere pe terenul liderului
Play-off-ul, interzis pentru echipele dâmbovițene
Victorie cu mari emoții
Decizii dure la Comisia de Disciplină și Etică
Titu pierde la Urziceanca


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale