Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.03.2023 00:20

Editorial


A A

Vom fi o țar de pensionari... fr pensie

Vom fi o țar de pensionari... fr pensie

Marius Budi, ministrul Muncii, pe care unii îl privesc chiorâș și l-ar vrea grabnic plecat din înalta funcție guvernamental pe care o deține, deunzi, pe bun dreptate s-a dezlnțuit în Parlament. Chemat s dea socoteal pentru „problema spinoas” a pensiilor, și cum devine de nu mai devine, botoșneanul, de felul lui un om așezat precum orice fiu al Moldovei, a btut obrazul unora care s-au perindat pe la Palatul Victoria, doar s-au perindat ca s se afle-n treab, de pe urma lor nermânând decât ruina, acuzându-i c au împrumutat țara la greu și i-a întrebat apsat ce-au fcut cu împrumuturile de la Banca Mondial.

Și acuza a fost, mai ales, la adresa reziștilor de la USR. Așa este, împrumuturile s-au fcut în numele dezvoltrii patriei aflat la ananghie și la ananghie a rmas. Și nu numai c românii au rmas cu ochii-n soare, dar reziștii cer cu gur de șarpe s se taie ceva de pe la pensii. Bi, știa, sunteți întregi la glagorie? Se vede de la o poșt c nu. Acum, hai s stm strâmb, și s judecm cu dreptate. Povestea asta nesfârșit a pensiilor are cauzele ele de o crunt realitate. Dramatic chiar.

Cauze de care se fac vinovate toate forțele politice care au avut pe mân guvernarea țrii. Pentru c, mânate de o nenorocit pornire trdtoare, au patronat dezmțul unor privatizri catastrofale care, în loc s duc la propșirea României, au dus la un halucinant dezastru. Au disprut mii de întreprinderi industriale și, odat cu ele, zeci de mii de locuri de munc.

Rezultatul nefast: insuficiența disponibilitții financiare întru susținerea pensionarilor. N-ai forț de munc îndestultoare, n-ai cum s-i îndestulezi pe pensionari. Iar guvernanții – și cei de acum coalizați bicolor, și cei din viitor, oricine vor fi fiind ei politic -, dac mai simt românește, au obligația de a produce o autentic și patriotic mare resetare național. Altminteri vom fi o țar de pensionari… fr pensionari.

 

 

George CoandComentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Lumea ntre ciocniri de valuri (II)
Lumea ntre ciocniri de valuri (I)
Demenț neomarxist infantil
Mecanism european 2024
Frica de… A.I.
Schimbarea sultanilor la Ankara
Schimbarea sultanilor la Ankara…
Oamenii din Bruxelles (II)
Oamenii din Bruxelles (I)
Gndirea strategic european n Romnia (II)Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale