Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



05.08.2020 00:19

Editorial


A A

Vânzători de pământ românesc

Vânzători de pământ românesc

GEORGE COANDĂ


Cred că, de câtva timp, mai ales după crucialul an 2000, România a fost vândută pe bucăți străinătății: nu mai există ca stat. Cândva, pe aceeași temă, am folosit sintagma, tragică în înțelesul său, și anume că „România nu-și mai aparține”. Parlamentul, Președințiași Guvernul României sunt doar nișteinstituții, fără niciun dubiu, de operetă. Pe bune, eu, ca istoric și jurnalist, deci nu este vorba de un ageamiu, nu știu ce guvernează. Cu siguranță o iluzie de stat. Apropo de stipulațiunile din Constituția României, încă în vigoare (sau ar trebui să fie), alea care zic că, țara asta, este „stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil” (art. 1, parag. 1) și că „Teritoriul României este inalienabil” (art. 3, parag. 1). Frumos și patriotic stipulat dar, după cum tot românul știe acum, Constituția asta – la aprobarea ei prin referendum fiind considerată una dintre cele mai deștepte din Europa – nu mai are valoarea nici unei cepe degerate nici în ochii chiriașului de la Cotroceni, nici prin Parlament (forul legiuitor suprem, nu-i așa?), nici pe la Palatul Victoria. Pentru că, deja nu mai este un secret, teritoriul patriei s-a vândut/ se vinde cu bucata la fel de fel de afaceriști – unii cu indubitabile apucături mafiote – de pe aiurea, cu alte cuvinte furându-li-se românilor pământul de sub picioare. Asta e înaltă trădare națională, iar ea are chipul „clasei politice” miticiste. Deunăzi, am auzit – ca atare am inițiat o cercetare – că niște munți prin Dâmbovița au fost vânduți, pe te miri ce, unor afaceriști străini. Munți cu care s-au împroprietărit, fără să aibă dreptul, niște politicieni băștinași, și din acest județ, și de pe la București, unii dându-și ifose de mari patrioți pe micul ecran. Deocamdată, nominaodiosa. Când vom fi singuri, îi vom deferi justiției opiniei publice pe acești vânzători de pământ românesc.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale