Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro20.01.2022 00:14

Medicii de familie au doze pentru imunizare, dar...


A A

Vaccinarea antigripală a căzut pe un plan secund!

Vaccinarea antigripală a căzut pe un plan secund!

*„Foarte curios este că, și am observat asta în toată țara, sunt persoane care s-au vaccinat împotriva Covid -19 și care nu mai vor să se vaccineze și  antigripal. Au fost doze suficiente de vaccin antigripal la cabinetele medicilor de familie, dar de circa o lună a scăzut interesul’’

 

În plin sezon rece, în județ a scăzut interesul pentru vaccinarea antigripală! În cabinetele medicilor de familie mai există încă doze de vaccin antigripal, dar medicii au constatat că persoanele care se vaccinează  anticovid -19 evită imunizarea antigripală în momentul de față. Pentru că se înregistrează o creștere a numărului de infecții respiratorii, reprezentanta medicilor de familie din județul Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu îi sfătuiește pe cei care se confruntă cu o astfel de simptomatologie să rămână acasă și să anunțe medicul de familie.  

„Avem vaccinuri antigripale, dar nu mai sunt doritori”

„Nici eu nu mai am așa de multe vaccinuri antigripale, numai că dinainte de sărbători a început să se reducă numărul doritorilor. Foarte curios este că, și am observat asta în toată țara, sunt persoane care s-au vaccinat împotriva Covid -19 și care nu mai vor să se vaccineze și  antigripal. Au fost doze suficiente de vaccin antigripal la cabinetele medicilor de familie, dar de circa o lună a scăzut interesul. Noi am primit pe la sfârșitul lunii septembrie - începutul lui octombrie dozele pentru copii, pe urmă am început să primim pentru adulți. În octombrie-noiembrie 2021 vaccinarea antigripală a mers foarte bine, dar din 10 -15 decembrie... deja a scăzut cererea.

Noi mai avem vaccinuri antigripale, dar nu mai sunt doritori. În prezent se constată o creștere a numărului de infecții respiratorii, iar sfatul meu pentru cei care au această simptomatologie respiratorie este să stea acasă, să nu se ducă nicăieri, și să anunțe medicul de familie. Este bine ca în orice familie să existe un termometru, un pulsoximetru care se pune pe deget și măsoară saturația de oxigen, adică respirația, este bine să existe și un antitermic, un decongestionant nazal și în niciun caz antibiotic. Acum ați văzut că se vorbește de centre de evaluare care ar trebui să se deschidă, deci pacientul trebuie să ajungă și acolo... ca să fie evaluat”, a precizat președintele Asociației Medicilor de Familie din județul Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Pașaport de vacanță” pentru copii
Extinderea rețelei electrice la Raciu
„Polițiștii vor relua protestele de stradă”
Ratele la credite se pot dubla până la sfârșitul anului!
Lucrările de extindere a primăriei au demarat
Proiect Smart City pentru modernizarea traficului din Târgoviște
Peste 700 de locuri de muncă vacante
„Impozitarea în plus, pentru că nu mai sunt bani la buget, e o greșeală capitală”
19 proiecte admise pentru finanțare nerambursabilă la CJD
Camera de Comerț Dâmbovița refuză participarea la Bursa Locurilor de Muncă


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Mai există România ca stat unitar și suveran? Nem! (II)

Și evenimentul a mai avut loc exact când se împlinesc 150 de ani de la plecarea în eternitatea istoriei a „Crăișorului munților” (Avram Iancu) și când, de asemenea, se împlinește un secol de la încoronarea în Alba Iulia a regilor României Mari.

Și atunci de ce să nu mă ducă/să nu ne ducă gândul că, dezvelirea statuiei unui torționar medieval maghiar al... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale